Ръководителката на Агенция на Европейския съюз в областта на убежището

...
Ръководителката на Агенция на Европейския съюз в областта на убежището
Коментари Харесай

790 хил. молби за убежище постъпили в ЕС за първите 10 месеца на тази година

Ръководителката на Агенция на Европейския съюз в региона на убежището Нина Грегори съобщи, че чака броят на молбите за приемане на леговище да продължи да се усилва, съобщи ДПА.

" Съвсем ясно е, че увеличението на броя на молбите ще продължи в обозримо бъдеще ", сподели Грегори в изявление пред немската медийна група " Функе ". Грегори съобщи, че неустойчивостта и заканите за сигурността на хората са характерности на света през днешния ден и добави, че " за жал те не са краткотрайни ". Геополитическите събития през последните две години са имали директно влияние върху нуждата от интернационална отбрана, което е довело до повишение на разселването в посока страните от Европейски Съюз, сподели още тя.

Между януари и октомври тази година в Европейски Съюз са постъпили съвсем 790 000 молби за даване на леговище, което е с 54% повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година, уточни Грегори. Все отново тя означи, че равнището остава под това от 2015 година и 2016 година. По данни на ръководената от нея организация множеството хора, търсещи леговище, идват от Сирия, Афганистан и Турция.

На бежанците от войната в Украйна не се постанова да минават през дългата процедура за даване на леговище в Европейски Съюз. Малко след началото на съветската инвазия на тях стартира да им се дава краткотрайна отбрана. Грегори сподели, че по тези правила са били регистрирани 4,7 милиона души. Задействането на краткотрайните правила е предотвратило срив на националните системи за даване на леговище в Европа, само че милионите регистрации са сложили европейските системи за банкет " под доста напрежение ", добави тя.

Грегори прикани да бъде реализиран прогрес по плануваните промени на европейските системи за даване на леговище и миграция. Тя сподели, че приветства декларация на равнище Европейски Съюз за намиране на структурни решения преди изборите за Европейски парламент през 2024 година.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР