Ръководителите на службите за сигурност са излезли в отпуска до

Ръководителите на службите за сигурност са излезли в отпуска до ...

Всички шефове на служби в МВР са в отпуск до септември


Ръководителите на службите за сигурност са излезли в отпуска до месец септември. Кой им е разрешил това, след като те са на подчинение на премиера, обяви в ефира на БиТиВи служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

Той определи като скандален факта, че „държавата в момента е без ръководство на службите“.

Службите ни за сигурност са се самообезглавили.Всички ръководни длъжности лица на ръководна длъжност в момента са в неплатен отпуск. Кой им е разрешил, като те са на пряко подчинение на миналия премиер. Сами си правете изводите. Държавата в момента е без ръководства на службите за сигурност. Те нямат ръководства. И до месец септември те няма да бъдат ръководени от онези, които са назначени от Бойко Борисов, допълни Рашков.

Новият вътрешен министър коментира и кадровите промени в МВР. Той бе категоричен, че не става дума за чистка, а за смяна на кадри. Добави, че ще има още промени.

Българският избирател иска промяна и ще я получи тази промяна, категоричен бе Рашков. Министърът обаче подчерта, че няма списъци за уволнение. Тези, които биват освободени, са направили пропуски или нарушения на работното си място.

Вече започва събирането на доказателства, че определени полицейски сили са осигуряване гласове точно за определена партия. Ще направим всичко възможно да не допуснем купен вот, който да изкриви политическата картина, обеща Бойко Рашков.

Имам такава информация, че в някои поделения МВР си затваря очите за купуване на гласове. Става дума за район, който не е много далеч от София, каза той.

На въпроса, дали става дима за Перник или Благоевград, Рашков отговори: "Студено".

Източник: duma.bg