Ръководителите на политиките за сигурност на Facebook заявиха, че компанията

...
Ръководителите на политиките за сигурност на Facebook заявиха, че компанията
Коментари Харесай

Facebook скрива списъка с приятели на потребителите в Афганистан от съображения за сигурност

Ръководителите на политиките за сигурност на Фейсбук обявиха, че компанията вкарва ограничения за сигурност за потребителите в, в това число и автоматизирано скриване на листата с другари и прибавяне на инструмент за бързо заключване на потребителските сметки . Натаниел Глейхер, началник на отдела за сигурност на обществената мрежа, написа в обява в „ Туитър “, че Фейсбук e направила измененията въз основа на противоположна връзка, която е получила от деятели, публицисти и разнообразни организации за отбрана на правата на жителите.

Тъй като талибаните поеха контрола над страната през миналата седмица, разнообразни деятели, общественици и неправителствени цивилен организации откриха редица способи за издание на своите апели, послания и разкази от обстановката в страната в обществените мрежи. Достъпът да талибаните до редица платформи пък беше стеснен, като измежду рестриктиращите платформи се подреждат YouTube и Фейсбук. NBC News заяви в петък, че хората в Афганистан, страхуващи се от талибаните, изтриват своите сметки и всякаква персонална информация от обществените мрежи – всички фотоси, телефонни номера, адреси, биографична информация и впрочем, която би могла да разпознава възможна връзка със западните страни, бившето афганистанско държавно управление или афганистанската войска.
Хората в Афганистан към този момент ще имат достъп с инструмент с едно кликване, който ще заключва сметките им във Фейсбук.
„ Когато профилът им е заключен, хората, които не са техни другари, няма да могат да изтеглят или споделят никакви фотоси от потребителския профил или да виждат изявления в хронологията им “, изяснява Глейхер

Той също по този начин отстрани и опцията потребителите да могат да преглеждат и търсят в листата с другари за сметките на хората от Афганистан, като задачата на това е да бъдат защитени жителите от вероятно идентифициране и гонене в обществените мрежи, или застрашаване на персоналния им обществен кръг, или шпионаж.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР