Ръководителите на най-големите компании в САЩ твърдят, че печалбите никога

...
Ръководителите на най-големите компании в САЩ твърдят, че печалбите никога
Коментари Харесай

Защо корпоративните печалби в САЩ са по-ниски сега, отколкото през 2014 г.?

Ръководителите на най-големите компании в Съединени американски щати настояват, че облагите в никакъв случай не са били по-високи, само че американското държавно счетоводство споделя друга история.

Според данни на Бюрото за стопански разбор, корпоративните облаги в Съединени американски щати, след поправяне на оценката на запасите и потреблението на капитал, остават с 3.6% под своя пик през второто тримесечие на 2014 година, до момента в който облагите на S&P 500 са на път да се покачат с съвсем 40% сред 2014 година и края на годината, демонстрират данни на FactSet, представени от Мarketwatch.

Тази огромна разлика е една от аргументите Ед Клисолд, основен американски пълководец в Ned Davis Research да заключи, че "компаниите дърпат избрани лостове в доклада за приходите и разноските, с цел да поддържат растежа на облагата. "

Има още няколко аргументи, които Клисолд показва, в това число че през второто тримесечие на 2019 година пропастта сред облагите, основани на общоприети счетоводни правила (GAAP), и това, което фирмите регистрират като оперативна облага е голяма. Друга причина, заради която облагите на акция и корпоративните облаги в цялата стопанска система се разминават, са назад изкупуване на акции, които съгласно него са на стойност към 750 милиарда $ през последните четири тримесечия. Тези покупки подхранват растежа на облагата на акция, даже когато корпоративните облагите са минимални.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР