Ръководителите на летищата в САЩ искат от Конгреса близо 10

...
Ръководителите на летищата в САЩ искат от Конгреса близо 10
Коментари Харесай

Летищата в САЩ поискаха колосална сума

Ръководителите на летищата в Съединени американски щати желаят от Конгреса близо 10 милиарда USD под формата на експресна помощ, нужна за покриване на загубите в бранша в резултат на пандемията от ковид. „ Ясно желая да заявя, че летищата няма да бъдат затворени. Тревожи ни опцията на летищата да поддържат настоящите интервенции, да заплащат реализиращите се планове и да обслужват задлъжнялостта си “, сподели изпълнителният вицепрезидент на Американската асоциация на ръководителите на летища Джоуел Бейкън, която сплотява над 870 аеропорта в Щатите.

Последствията от ковид ще доведат до близо 40% загуба за американските летища, което в парично изражение е близо 10 милиарда USD.

Министърът на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин призна, че следствията от пандемията са се оказали за гражданската авиация по-сериозни даже от следствията вследствие на терористичните атентати на 11 септември 2001 година По-рано президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че държавното управление ще окаже финансова помощ на най-големия американски авиационен производител Boeing.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР