Ръководеният от Световната здравна организация (СЗО) експертен екип, разследващ произхода

...
Ръководеният от Световната здравна организация (СЗО) експертен екип, разследващ произхода
Коментари Харесай

СЗО посети китайска болница, в която са лекували пациенти в началото на пандемията

Ръководеният от Световната здравна организация (СЗО) експертен екип, проверяващ произхода на COVID-19, посети през днешния ден болница в китайския град Ухан, която е била една от първите, лекували пациенти в началните дни от разпространяването на болестта, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

След като се срещна с китайски учени по-рано денем, екипът отиде в Хубейската провинциална болница за интегрирана китайска и западна медицина. Според китайските държавни медии шефът на белодробното поделение в болничното заведение първи е съобщил за новия ковид след лекуване на възрастно семейство в края на 2019 година, чиято компютърна томография посочила разлики от типична пневмония.

" Изключително значимо първо посещаване на място. Ние сме в болничното заведение, където са били лекувани някои от първите известни случаи на COVID-19, срещайки се с действителните клинични служащи и личен състав, правили тази работа, провеждайки намерено разискване за детайлностите на тяхната работа ", съобщи в Туитър членът на екипа Питър Дашак. Експертите възнамеряват да посетят лаборатории, пазари и лечебни заведения през оставащите им две седмици в Ухан, където на първо време беше открит коронавирусът в края на 2019 година

Според СЗО екипът има намерение да посети пазара, който беше в центъра на първичното разпространяване на болестта, както и Уханския институт по вирусология. Една догадка, отхвърляна от Китай, е, че разпространяването на вируса е било провокирано от приключване от държавната лаборатория. Говорител на китайското външно министерство сподели, че СЗО и китайските специалисти работят дружно за определяне на произхода на ковид, само че акцентира, че задачата не е следствие, а " част от световно изследване ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР