Ракета, изстреляна от компанията за космически изследвания на Илон Мъск,

...
Ракета, изстреляна от компанията за космически изследвания на Илон Мъск,
Коментари Харесай

Ракетата на Елон Мъск SpaceX е на път да се сблъска с Луната

Ракета, изстреляна от компанията за галактически проучвания на Илон Мъск, е на път да се разбие в Луната и да експлодира, съобщи bbc.com.

Носителят на Falcon 9 беше изстрелян през 2015 година, само че откакто извърши задачата си, той нямаше задоволително гориво, с цел да се върне към Земята, и вместо това остана в космоса.

Астрономът Джонатан Макдауъл съобщи пред BBC News, че това ще бъде първият прочут неконтролиран конфликт на ракета с Луната.

Но последствията ще бъдат незначителни, споделя той.

Ракетата е изоставена във висока орбита преди седем години, откакто е изпълнила задача за изпращане на галактически метеорологичен сателит на разстояние един милион благи.

Той е част от програмата за галактически проучвания на господин Мъск SpaceX - комерсиална компания, която в последна сметка има за цел да обезпечи живот на хора на други планети.

От 2015 година насам ракетата е привличана от другите гравитационни сили на Земята, Луната и Слънцето, което прави пътя ѝ ненапълно "хаотичен ", изяснява професор Макдауъл от американския Център по астрофизика Харвард-Смитсониън.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР