Ракета, изстреляна от Газа в сряда вечерта, падна в градина

...
Ракета, изстреляна от Газа в сряда вечерта, падна в градина
Коментари Харесай

Газа изстреля ракета, Израел отговори с въздушни удари

Ракета, изстреляна от Газа в сряда вечерта, падна в градина в южния израелски град Сдерот. Последва ответен удар на Израел в централната част на Газа след среднощ, а след него бяха изстреляни поне четири ракети от екстремисти в обсадената територия. Въздушните набези рано тази заран са най-голямата ескалация на напрежение от 11-дневната война предходната година, оповестяват международните организации.

Израелската войска съобщи, че нейните самолети са били ориентирани към боен пост и тунелен комплекс, „ съдържащ сурови химикали, употребявани за производството на ракетни мотори “, прецизира France24.com. На собствен ред ислямисткото придвижване Хамас в Газа разгласи, че ракетите земя-въздух са били предопределени да поразят израелски самолети.

По-рано в сряда вечерта полицията осуети опитите на хиляди ултранационалисти с развети израелски флагове и крясъци „ гибел на арабите “ да стигнат до портата на Дамаск и мюсюлманския квартал на Стария град.

Размените въздушни удари идват след насилието предходната седмица в джамията Ал-Акса в Йерусалим, известна на евреите като Храмовия рид, когато израелската полиция използва сълзотворен газ и гумени патрони по време на петъчния намаз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР