Ракът на гърлото може да се прояви със симптоми, които

...
Ракът на гърлото може да се прояви със симптоми, които
Коментари Харесай

Симптоми на рак на гърлото, които приличат на COVID-19

Ракът на гърлото може да се прояви със признаци, които карат хората да подозират болест с ковид или даже елементарна простуда. Бъдете деликатни, в случай че се появят, следете и за други вероятни промени в работата на организма - това е съветът, даден от специалисти от Cancer Research UK.

Според MedikForum.ru, ракът е подъл по това, че постоянно не демонстрира присъщи външни признаци, до момента в който заболяването не стартира да прогресира. Това се отнася изцяло за рака на гърлото. Възниква, когато в клетките на гърлото се развиват генетични разновидности, обаче какво тъкмо способства за такава разновидност не е известно, написа zdrave.to.

Сериозен проблем е, че ракът е сложен за диагностициране.

„ Повечето признаци на рак на гърлото не са характерни за рака, тъй че когато се появят, те първо изследват други, по-чести аргументи за появяването им “, предизвестяват онколозите. По-конкретно, споделиха те, признаците на рак на гърлото елементарно се бъркат с ТОРС.

„ Признаците на рак на гърлото могат да включват кашлица, болки в гърлото, дрезгавост, подути лимфни възли във врата “, споделят специалистите.

Болки в ушите. Един признак на израстък в гърлото е болежка, която в множеството случаи визира единствено едното ухо. Тя може да бъде непрекъсната или да се появява на моменти, тъпа, остра или пареща. Отличава се от признаците на ТОРС по дълготрайност. Ако сте възрастен и при вас се е появила необяснима болежка в ушите, която продължава повече от две седмици, пазете се - това е доста сериозна причина да бъдете прегледани от експерт.

Затруднено преглъщане. Затрудненото преглъщане може да бъде ранен признак на болестта. То пораждат, тъй като туморът визира способността на мускулите на устните, езика или гърлото да транспортират храна в устата и по-нататък в хранопровода.

Ако в процеса на ястие и пиянство има положение на задушаване, кашлица, това може да демонстрира дисфагия, обвързвана с онкологичния развой в гърлото. Ето за какво е значимо да сте бдителни: продължителността от време, през която се следи тази смяна, демонстрира нуждата от посещаване на доктор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР