Ракът на гърдата е най-разпространеният злокачествен тумор у нас и

...
Ракът на гърдата е най-разпространеният злокачествен тумор у нас и
Коментари Харесай

Жени, ето КАКВО трябва да консумирате, за да се предпазите от рак на гърдата

Ракът на гърдата е най-разпространеният недоброкачествен израстък у нас и в света. Специалистите обаче показват, че това заболяване е лечимо в до 80 %, в случай че признаците на рака на гърдата се открият в точния момент. Затова дамите би трябвало да вършат самоизследване на гърдите, ултразвук един път годишно, а след 40-годишна възраст се предлага мамография на гърдите един път на 24 месеца или по-често по рекомендация на способния доктор.

КАКВИ СА СИМПТОМИТЕ НА РАКА НА ГЪРДАТА

Ракът на гърдата е израстък, характеризиращ се с неналичието на ранни признаци – тъй че сигурно не е елементарно да се открие. Въпреки че болката в гърдите постоянно може да изплаши дамите, би трябвало да се означи, че болката в ранните стадии на рак се появява доста рядко, единствено в 10 % от случаите.

Най-често се открива бучка на гърдата, която повече от 80 % от дамите откриват при профилактичен самопреглед. При 2 до 3 % от дамите има водниста, гнойна или съсирена секреция от зърното.

Водещите признаци на рака на гърдата са точно появяването на бучки и възелчета в гърдите, както и промени в кожата под формата на хлътналост на кожата, неравности или вдлъбнатини на зърната.

Появата на тези признаци е знак, че болестта прогресира от известно време. В по-късен стадий могат да се подуят и лимфните жлези.

Важна забележка:

Ако в допълнение към посочените признаци и признаци имате и мъчителна бучка на гърдата, тогава е належащо да се свържете с доктор експерт допустимо най-скоро.

ХРАНЕНЕ ПРИ РАК НА ГЪРДАТА

Това, което ядем, може да повлияе дали това злокачествено заболяване ще се развие, дали ранните признаци на рака на гърдата ще се засилят, какъв брой бързо ще пораства и дали ще се популяризира в други елементи на тялото (метастази).

Ракът на гърдата е хормонално подвластен, което значи, че остатъкът от естроген може в допълнение да подтиква растежа на тумора.

Следователно се допуска, че някои храни, които могат да повлияят на метаболизма или усвояването на естрогена, са отключващи фактори за това заболяване.

Някои учени считат, че несъразмерният естроген в по-млади години може да демонстрира висока възможност за рак на гърдата в зрелост. Ето за какво антиестрогенната диета се предлага при по-млади дами, като значима част от предварителната защита.

ХРАНЕНЕ ПРИ РАК НА ГЪРДАТА – ЗАБРАНЕНИ ХРАНИ

Жените, които ядат прекалено много наситени мазнини и омега-6 мастни киселини, имат нараснал риск от развиване на ранни признаци на рак на гърдата и от развиване на болестта.

Някои изследвания демонстрират също, че несъразмерният банкет на тези мазнини усилва риска от метастазиране на рак на гърдата в аксиларните лимфни жлези и други органи.

Защо мазнините са толкоз рискови? На първо място, животинските мазнини основават високи равнища на хормона естрадиол в кръвта, което покачва склонността даже към рак на гърдата при младите девойки.

Освен това диета, богата на мазнини, отслабва имунната система и по този метод способността на тялото да се бори с рака. Опасни мазнини има в сланина, масло, месо, яйца, маргарин, сладкиши, месни продукти…

От друга страна, омега-3 мазнините, известни още като здравословни мазнини, които се намират в ленените семена, както и в морската риба и орехите, могат да оказват помощ и са отлична предварителна защита против рак на гърдата.

ХРАНЕНЕ ПРИ РАК НА ГЪРДАТА – ПОЛЕЗНИ ХРАНИ

Зеле –  (зеле, къдраво зеле, броколи, брюкселско зеле, карфиол) могат да ускорят отстраняването на естрогена от тялото, като ускорят неговия метаболизъм. Тестовете са потвърдили, че индолите от зеле форсират процеса на дезактивиране на естрогена с цели 50 %. За да се реализира този резултат, е належащо всеки ден да се ядат по 400 грама сурово зеле.

Пшенични трици – в тях има нещо особено, което може да намали равнищата на естроген. Фибрите от пшеничните трици са неразтворими, което дава на бактериите в дебелото черво доста материал за превъзмогване и това, посредством комплицирана поредност от биологични събития, въздейства върху намаляването на количеството естроген, което се връща назад в кръвния поток.

Фасул – съдържа фитоестогени, които оказват помощ да се блокира интензивността на естрогена, причиняващ рак на гърдата. Бобът също съдържа няколко противоракови субстанции и е потребен по доста способи за предварителна защита, а признаците на рак на гърдата се появяват доста по-рядко при дами, които го употребяват постоянно.

Ленено семе – голям брой проучвания удостоверяват, че лененото семе има повече от отлични противоракови свойства. Лененото семе работи върху злокачествените кафези, като забавя разпространяването им, което е значимо както за профилактиката, по този начин и за лекуването на рак. Яжте семената в смляна форма като постоянна добавка към ежедневната ви диета.

ЧАЕНА СМЕС ЗА ПРОЧИСТВАНЕ НА КРЪВ И ЛИМФА

Смесват се петнадесет грама прясна алена детелина, пет грама свеж жълт кантарион и листа от малина, заливат се с две чаши и половина вряща вода и се оставят под похлупак да престои най-малко 10 минути. Пийте две до три огромни чаши дневно в продължение на 14 дни.

Надяваме се, че сте получили отговор на въпроса какви са признаците на рака на гърдата и по какъв начин да ги разпознаете, предлагаме ви да прочетете още наши публикации от рубриката здраве.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР