Раждането на деца и управлението на семейство със сигурност може

...
Раждането на деца и управлението на семейство със сигурност може
Коментари Харесай

Многодетните майки стареят по-бързо

Раждането на деца и ръководството на семейство сигурно може да ви накара да се почувствате по-възрастни, в сравнение с сте в реалност. Изследователи от Университета в Пенсилвания настояват, че в това има повече истина, в сравнение с хората могат да си помислят. Тяхното изследване открива, че броят на децата, които дамите раждат, може да дефинира какъв брой бързо физически остарява тялото им.
Според техния отчет за връзката сред и раждането се демонстрира, откакто дамата премине през менопаузата, написа " Стъди Файндс ".
 Стареенето стартира още преди раждането Стареенето стартира още преди раждането
Международен екип откриватели отпред с проф. Дино Джусани от Кеймбриджкия университет са открили в опити на мишки, че проце...
„ Нашите открития демонстрират, че бременността и раждането могат да допринесат за смяната и нарушаването на регулацията на няколко разнообразни физиологични системи, които могат да повлияят на стареенето, откакто дамата към този момент е в постменопауза “, споделя Талия Ширази, докторант по биологична антропология в Пенсилвания. „ Това е в сходство с метаболитните, имунологичните и ендокринологичните промени, които се случват в тялото по време на бременност и кърмене, както и с другите опасности от болести, свързани с бременността и репродуктивните вложения в по-общ проект. “
Авторите на проучването споделят, че и кърменето изискват огромно количество сила. Това може да повлияе на няколко от функционалностите на тялото, в това число на имунната система, метаболизма и кръвното налягане. Жените, които раждат повече, също са по-склонни да умрат от диабет, високо кръвно налягане, бъбречни и други болести.
„ Смятаме, че се случва нещо, " някакъв тип съглашение " сред стареенето и възпроизводството “, изяснява Ширази. „ Това има смисъл от позиция на еволюционната биология, тъй като в случай че изразходвате сила по време на бременност и кърмене, евентуално няма да имате толкоз сила, която да отделите за неща като физиологична поддръжка и отбрана. “
Проучването изследва 4 418 участнички в Национално изследване за здравни и хранителни проучвания на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите.
 Вижте коя е съвършената възраст за раждане на първо дете Вижте коя е съвършената възраст за раждане на първо дете
Д-р Cтeлa Уздeнoвa, aкушeр-гинeкoлoг, рaзкaзa прeд рaдиo „ Cпутник “ кaк възрacттa нa жeнитe, рaждaщи първoтo cи дeтe, ce e п...
Изследователите от щата Пенсилвания мерят стареенето съгласно девет биомаркера. Биологичните индикатори преглеждат метаболитното здраве, бъбречната и чернодробната функционалност, нарушаванията на кръвните кафези, имунната функционалност и възпаленията.
Резултатите разкриват връзка сред броя на ражданията и биологичното стареене.
Ширази счита, че едно от вероятните пояснения за това е съществуването или неналичието на яйчникови хормони при дами след менопаузата.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР