Рафаел Надал взе рекордната 21-ва титла Големия шлем след епохален

...
Рафаел Надал взе рекордната 21-ва титла Големия шлем след епохален
Коментари Харесай

Феноменално! Брилянтен Надал грабна 21-а титла след трилър с Медведев

Рафаел Надал взе рекордната 21-ва купа Големия шлем след исторически петчасов дуел с руснака Даниил Медведев. Испанецът върна закъснение от два сета и завоюва с 2:6, 6:7(5), 6:4, 6:4, 7:5, с цел да да стане първият тенис ист в историята, който печели подобен брой Мейджър трофеи – с една повече от огромните си противници Роджър Федерер и Новак Джокович, които имат по 20.

СЕТ I

Първи гейм

Финалният мач стартира с подаване на Надал, само че посрещащият руснак стигна до дюс, само че две поредни непредизвикани неточности, надлежно в мрежата и от форхенд по късия диагонал в навън, пратиха гейма на сметката на испанеца.

Втори гейм

Медведев бе много по-сигурен в подаването си и го взе на 15.

Трети гейм

Московчанинът стигна до 30:0 в негова изгода с две бързи разиграния, само че ужасно излизане на мрежата на испанеца изравни резултата в гейма. Руснакът стигна и до точка за пробив, само че нови излизане на Надал осуети брейка. Втори подобен късмет за Медведев накара Надал да даде най-хубавото от себе си с удар по правата от бекхенд.

Четвърти гейм

Сечен бекхенд на Надал изпоти оптимално втория в света, правейки 30:30, само че той бе последван от непредизвикана неточност на Краля на клея и ас на Медведев.

Пети гейм

Матадора още веднъж се озова в обстановка 0:30 и непредизвикана неточност, даде три благоприятни условия за пробив на Медведев - още първата бе осъществена, пробив на 0.

Шести гейм

Испанецът взе точка от втори сервис на Медведев, само че руснакът бе безмилостен до края на гейма след 30:30.

Седми гейм

Наказателната акция на Медведев продължи и в седмия гейм - нов пробив на 0 за по-високоранкираният тенис ист.

Осми гейм

Медведев бе безмилостен на личен сервис и  затвори сета на 15 .

СЕТ II

Първи гейм

Надал стартира втория сет не доста по-сигурно в подаването си, само че съумя да го завоюва, въпреки и мъчно.

Втори гейм

Медведев взе сервис-гейма си без проблем на 15 с няколко уинъра към бекхенда на Матадора.

Трети гейм

Грешка на Медведев от форхенд донесе втори гейм на сметката на 35-годишния тенис ист в сета. Надал още веднъж изпитва съществени компликации при подаването си, разследване разнообразните ретури на международния номер 2.

Четвърти гейм

Сечен бекхенд към главната линия прати Медведев за първи път в обстановка 0:30. Невероятна къса топка от бекхенд остави руснака без отговор за два шанса за брейк. Първият бе отразен с прекрасен сервис, само че при втория нямаше амнистия - пробив за испанеца.

Пети гейм

Най-лесният сервис-гейм за Надал на 0. След 30:0 той приключи подаването си с ас и " сервис - мрежа ".

Шести гейм

Медведев отвърна уместно - сервис-гейм на нула, единствено за 68 секунди.

Седми гейм

Изглежда пробивът подейства мотивиращо за Медведев. Дълго разиграване му даде съществено преимущество при 15:30 в гейма и му обезпечи два брейкбола - Медведев го върна от първи опит.

Осми гейм

Двойна неточност първоначално не смути №2 в ранглистата, който взе идващите 2 точки. Рафа изравни с бекхенд по правата, а после бекхенд в мрежата му даде брейкпойнт, който бе осъществен, след къса топка и загуба на равновесие от страна на руснака.

Девети гейм

Драйв-воле на Медведев затрудни оптимално Надал и му даде две благоприятни условия за пробив. Първата бе отразена със " сервис-мрежа ", а още едно отлично воле върна равенството в подаването на испанеца.Още една точка за пробив бе осуетена - този път сечен бекхенд по късия диагонал. Медведев пък отрази сетбол на втори сервис за Матадора. Още две непредизвикани неточности на 20-кратния победител от ГШ дадоха втори пробив на московчанинът.

Десети гейм

Безпогрешен гейм за руснака бе приключен със стоп-воле.

Единадесети гейм

Дълго разиграване при 40:40 даде преимущество за Надал, идната точка също бе на сметката на испанеца.

Дванадесети гейм

Труден гейм за Медведев, само че руснакът съумя да вкара мача в тайбрек.

Тайбрек

Надал излезе на мрежата при 5:4 и изкара воле от бекхенд в навън, а при следащото разиграване Медведев с воле стигна до сетпойнт.  Страхотен минаващ удар при ново излизане на мрежата на испанеца даде втория сет на №2 в ранглистата.

СЕТ III 

Първи гейм

Надал стигна до точка за пробив, само че тя бе бързо преодоляна от руснака. Цели 5 дюса бяха регистрирани в гейма, само че най-после Медведев поведе с 1:0.

Втори гейм

Далеч не елементарно подаване и за испанеца, като няколкото положителни ретура на Медведев не се увенчаха с краен триумф.

Трети гейм

Безпогрешен Медведев взе подаването си на нула с няколко страхотни сервиса със цената на асове.

Четвърти гейм

При 30:0 за Матадора, Медведев прати форхенд по правата в мрежата. Следващите две точки обаче отидоха за него, преди Надал да вземе нещата в свои ръце и да завтори гейма в своя изгода.

Пети гейм

Огледален сервис-гейм на предходния за Медведев. Руснакът завоюва подаването си за негативно време на нула.

Шести гейм

Форхенд на Надал търсещ линията се оказа основен в гейма и направи резултата 0:30, идващото разиграване пък завоюва на Медведев три точки за пробив. Испанският тенис ист върна и трите поради пасивността на руснака от дъното на корта. При последното разиграване, московчанинът сбърка от бекхенд, което значеше трети гейм за опитния испанец.

Седми гейм

Невероятен минаващ удар от бекхенд на Медведев се трансформира в рубикон за гейма, давайки му задатък за 40:30, а при идващото разиграване съветската първа ракета откри линията на противниковото поле от форхенд и прибра седмия гейм в сета.

Осми гейм

Надал с един от лесните си геймове в мача, който взе на 15.

Девети гейм

Страхотно деми воле на испанеца откри резултата в негова изгода, което по-късно бе последвано от две непредизвикани неточности на Медведев. Първият брейк бе отразен, само че при втория нямаше амнистия за №2 в ранглистата.

Десети гейм

Надал за следващ път употребява способа сервис - мрежа за 30:0, като това бе последвано от бекхенд уинър за три следващи сетбола.  Още първият бе осъществен за 1:2.

СЕТ IV

Първи гейм

Гениална къса топка при 30:30 се оказа основна в актива на руснака към спечелването на гейма.

Втори гейм

Двойна неточност при 15:30 на Надал и бекхенд по правата на Медведев му дадоха късмет за пробив. Той обаче бе отразен след мълниеносен форхенд на испанеца. Нова опция за пробив пред руснака се откри след неприятен сечен бекхенд на Матадора. По-нискоранкирания тенис ист въпреки всичко потвърди опита си и взе подаването си.

Трети гейм

Надал съумя да пробие след двойна неточност на Медведев при 40:15, откакто подаването на руснака стартира с неприятно драйв воле.

Четвърти гейм

Фантастично разиграване, с което Надал разноски по корта руснака изравни резултата за 30:30, само че след това испанецът прати топката в мрежата от форхенд за брейк, който бе осъществен.

Пети гейм

Трети следващ гейм с пробив. Надал осъществя чак седмия си брейкпойнт след страхотен минаващ удар от бекхенд против излязлия неразчетено напред Медведев.

Шести гейм

Роденият в Манакор тенис ист затвърди пробива си след елементарен гейм на личен сервис.

Седми гейм

Очевидно испанецът бе изтощен от предходните два гейма и Медведев бе съвсем непогрешим при сервисите си, като с няколко аса си подсигурява трети гейм в сета.

Осми гейм

Надал отрази един брейк след свръхестествен форхенд на линията при разиграване на втори сервис, а след това Медведев сбърка с къса топка за втория. 

Девети гейм

Надал стигна до следващ брейкпойнт в сета и надлежно сетбол, само че той бе отразен.

Десети гейм

Надал стигна до три следващи сетбола след страховит форхенд с доста топ спин.  Геймът бе взет на нула и сетовете към този момент са равни.

СЕТ V

Първи гейм

Надал стигна до точка за пробив още при първото подаване на Медведев, само че руснакът сподели стоманени нерви и съумя да завоюва три следващи точки.

Втори гейм

Сравнително елементарен гейм за Надал на личен сервис, като неговият противник съвсем от самото начало бе държан на към точка разлика, макар солидната си отбрана.

Трети гейм

Бърз сервис-гейм за Медведев. Руснакът главно търсеше диагонала от подаването си.

Четвърти гейм

Геймът стартира с прекомерно дълъг прехвърлящ удар на Медведев, дал задатък на испанеца, а оттова насетне той взе самодейността и затвори подаването си на нула.

Пети гейм

Ас на Медведев му даде преднина при 15:15, само че в идващото разиграване Надал с бездънен ретур и уинър взе точката. Испанецът стигна и до брейк, отразен с 205-километров сервис от Даниил. Непредизвикана неточност от бекхенд даде втори брейк на Матадора, който бе увенчан с триумф след прословут форхенд уинър.

Шести гейм

Медведев избави геймбол за Надал с необикновен форхенд по дългия диагонал, испанецът пък отрази две точки за пробив на руснака.

Седми гейм

Безпроблемен сервис-гейм на руснака, който съкрати пасива си.

Осми гейм

Стоп воле на Краля на клея не свърши добра работа - Медведев доближи топката и с бекхенд по късия диагонал направ 30:30. За 40:30 Медведев изкара топката със сантиметри в навън, след излизане на мрежата. В последна сметка Надал взе мъчно подаването си и ще сервира за мача.

Девети гейм

Даниил Медведев направи двойна неточност при 15:30. Руснакът обаче бе неотстъпчив по-късно и с магическа къса топка затвори гейма, с който остана в мача.

Десети гейм

Четвъртата опция за връщане на пробива от страна на Медведев бе осъществена след смач и непредизвикана неточност от бекхенд на Надал.

Единадесети гейм

Фантастична къса топка изравни резултата за Надал на 30:30 при дълго разиграване, а след това имаше и късмет за пробив на Медведев бе съсредоточен и го отрази. Нов късмет за пробив си откри испанецът след прекрасен форхенд с доста топ спин, само че и той бе осуетен. Третата опция обаче подпечата пробива за Надал след форхенд в навън!

Дванадесети гейм

Чудесен подсечен сервис по диагонала направи 30:0 за Надал.

Източник:

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР