Рафаел Надал си осигури и математически първото място в ранглистата

...
Рафаел Надал си осигури и математически първото място в ранглистата
Коментари Харесай

Надал си осигури първото място за 2017 г.

Рафаел Надал си обезпечи и математически първото място в ранглистата на АТР в края на годината. Той имаше потребност от една победа на Мастърса в Париж и я реализира против корееца Хьон Чун.

В двучасова борба във френската столица Матадора надви с 2:0 сета (7:5, 6:3) и към този момент е на осминафиналите в шампионата. Испанецът е тръгнал към първа купа от един от дребното шампионати, които в никакъв случай не е печелил.

Първият сет беше същински трилър. Кореецът поведе с пробив за 2:1, само че Надал незабавно го върна. Това беше първият гейм от четирите следващи, които водачът в ранглистата записа на сметката си.

При 5:2 изглеждаше, че той си е подсигурил триумфа в първата част рано-рано, само че Хьон Чун се разсъни, взе подаването си, а след това върна и пробива разлика. Така всичко вървеше към тайбрек, само че Надал записа нов пробив в 12-ия гейм и след 7:5 поведе с 1:0.

Във втората част овреме си личеше кой ще е спечелилият. Испанецът притискаше противника си, само че кореецът избави четири брейкбола, с цел да остане в мача. Но той нямаше какво да направи в осмия гейм, когато Матадора проби, след това затвърди пробива си и всичко завърши.

Така Надал е на 1/8-финал, където ще срещне различен непоставен състезател - уругваеца Пабло Куевас, отстранил 15-ия в схемата Алберт Рамос. Още един испанец преклони глава по-рано денем, като Фелисиано Лопес беше отхвърлен от представителя на домакините Лука Пуй.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР