Александър Зверев триумфира на тенис турнира от сериите Мастърс 1000

...
Александър Зверев триумфира на тенис турнира от сериите Мастърс 1000
Коментари Харесай

Триумф за Зверев в Рим

Александър Зверев победи на тенис шампионата от сериите Мастърс 1000 в Рим, откакто се наложи над Николас Джари с 6:4, 7:5 за към час и 45 минути игра.

Германецът сподели огромно самообладание и самообладание в основните моменти, с цел да се поздрави с крайната победа, като осъществя по един пробив и в двата сета. Третият подложен в схемата на конкуренцията изигра доста мощен мач на сервис, като приключи с шест аса, една двойна неточност и загуби единствено две точки при вкаран първи сервис и три на второ подаване. Зверев не даде нито една точка за пробив пред чилийския си конкурент.

За петия в международната класация това е втора купа от Вечния град след тази през 2017, когато той се оправи със международния номер 1 и шесткратен победител от шампионата Новак Джокович. За Зверев това е първа купа през сезона и общо 22-а в кариерата, при 11 изгубени финала. За последно немският тенисист бе печелил шампионат от Мастърс 1000 преди към три години - в Синсинати през 2021.

Съперникът му във финала Джари остава с три трофея в сбирката си - последният от тях пристигна през май предходната година в Женева, когато южноамериканецът надделя първата ни ракета Григор Димитров.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР