Рафаел Надал се класира за шести път на финала на

...
Рафаел Надал се класира за шести път на финала на
Коментари Харесай

Надал на шести финал в Австралия


Рафаел Надал се класира за шести път на финала на Откритото състезание на Австралия по тенис и в неделя ще се бори за втора купа в Мелбърн след 2009 година и общо рекордна 21-а от Големия шлем.

Шестият подложен испански левичар победи седмия в схемата Матео Беретини от Италия с 6:3, 6:2, 3:6, 6:3 за съвсем три часа игра.

Надал стартира устремно мача, като се възползва и от доста неточности на противника, проби и незабавно затвърди за 3:0, след което нямаше проблеми. В деветия гейм той сервираше за продобиване на сета и съумя да осъществя четвъртата си опция.

Левичарят от Манакор беше още по-убедителен в идната част. Той поведе с 4:0 и безпроблемно удвои преднината си.

Беретини се стабилизира в третата част. Той стигна до първите си точки за пробив, когато поведе с 40:0 в осмия гейм и реализира брейка за 5:3 при втората си опция. След това 25-годишният римлянин сервира на нула, с цел да завоюва сета.

В четвъртия сет Рафа стигна до точка за пробив в осмия гейм. След разиграване от 23 удара Беретини устоя и я отрази след неточност на испанеца. Но при втората опция Надал съумя след топка в мрежата на италианеца. Веднага по-късно той сервираше за място на финала при 5:3. Стигна се до 40:15 и 35-годишният Рафаел ликува след неточност на Беретини.

 Матео Беретини реализира 14 аса.

Надал завърши срещата с 28 печеливши удари (5 аса) и 19 непредизвикани неточности. Италианецът реализира 38 уинъра (14 аса) и 39 неточности.

„ От дълго време не бях играл толкоз добре. В третия сет той беше доста добър, а и аз направих неточности. В четвъртия дадох всичко, с цел да печеля. Да съм още веднъж на край тук, значи доста за мен. Публиката сътвори чудесна атмосфера ", съобщи той в изявлението на корта.

За купата Рафа чака спечелилия от дуела сред Даниил Медведев и Стефанос Циципас.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР