Рафаел Надал изигра пореден страхотен мач през новия тенис сезон

...
Рафаел Надал изигра пореден страхотен мач през новия тенис сезон
Коментари Харесай

3 от 3: Надал покори турнира в Акапулко, за да извоюва поредна титла през сезона!

Рафаел Надал изигра следващ страховит мач през новия тенис сезон и записа 15-та победа от също толкоз мачове. Испанецът победи с купата на конкуренцията в Акапулко, откакто преодоля съпротивата на британеца Камерън Нори с 6:4 6:4 и по този метод завоюва третата си купа в хода на календарната година, както и общо 91-ва такава на равнище ATP. По този метод Рафа ще съумее да изпревари Стефанос Циципас от идната седмица, заемайки четвъртата позиция в международната класация.

Срещата започва равностойно, като двамата състезатели посочваха безапелационно показване от сервис линията, единствено че последователно форхендът на Надал съумя да пробие през относително мекия бекхенд на британеца, който постоянно падаше прекомерно във вътрешността в съперниковото поле и оттова Матадора завършваше топката безкомпромисно, а това го изведе до съдбоносен брейк в петия гейм, с чиято помощ си подсигурява спечелването на сета.

Петият в света продължи с безапелационните си изяви в идната част, където отмъкна рано подаването на първенеца от Делрей Бийч от и построи стабилен задатък от 5;2 гейма, с цел да си обезпечи опция да сервира за купата. Тогава последва леко трептене от страна на 21-кратния първенец от Шлема, тъй като той разреши на Нори да понижи изоставането си на 4:5, само че до изненади не се стигна и скоро купата беше в ръцете на тогавашната първа ракета на света.

Rafael Nadal stays perfect in 2022, beating Cameron Norrie 6-4, 6-4 to win his 3rd title of the year, 4th career title in Acapulco (ties Muster and Ferrer).

91 career singles titles for Nadal, who is 15-0 this season after six months sidelined with an injury...
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР