След като вчера станаха ясни финалистите при мъжете, днес ще

...
След като вчера станаха ясни финалистите при мъжете, днес ще
Коментари Харесай

Сблъсък между световната №1 и 2: Швьонтек и Сабаленка определят шампионката в Мадрид

След като през вчерашния ден станаха ясни финалистите при мъжете, през днешния ден ще разберем коя ще държи титлата в Мадрид при дамите. 

В повтаряне на миналогодишния край, международната номер 1, Ига Швьонтек, и настоящата шампионка, Арина Сабаленка, ще премерят сили в Мадрид, от 19:30 часа българско време. Двете топ имена на женския тенис стигнаха до най-заключителния стадий на шампионата по радикално друг метод - и в случай че Швьонтек разчиташе на доминантния си тенис, губейки единствено един по време на акцията си, то всичките победи на Сабаленка, като се изключи четвъртфиналната против Мира Андреева, завършваха в 3 сета.

Двете тенисистки се разграничават и със стила им на игра. Тенисът на беларускинята се характеризира с доста мощни удари от началния удар до самите разигравания, като тъкмо това я прави един от най-универсалните играчи в WTA тура. От своя страна полякинята разчита на по-дефанзивна игра, ефикасен форхенд и топспин, което й оказва помощ да господства на червени кортове.

Досега двете тенисистки са се срещали 9 пъти, като Швьонтек води с 6 на 3 победи, а на нас ни следва дали международната номер 1 ще успее да се поздрави с дебютната си купа в Мадрид или двукратната шампионка на конкуренцията още веднъж ще покаже за какво испанската столица е една от обичаните й тенис дестинации.

Програмата за Ден 12 на Мадрид Оупън (начало: 19:30)

ManoloSantanaStadium

1. Ига Швьонтек - Арина Сабаленка 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР