Рафаел Надал и Карлос Алкарас са безспорно тенис двойката, която

...
Рафаел Надал и Карлос Алкарас са безспорно тенис двойката, която
Коментари Харесай

Надал: Това, че с Алкарас ще сме непобедима двойка на Олимпиадата е абсолютна илюзия

Рафаел Надал и Карлос Алкарас са несъмнено тенис двойката, която събира погледите на Олимпиадата в Париж и упованията към звездния тандем са за златен орден, който ще бъде втори за Рафа в карето на на най-големия състезателен конгрес (общо трети), откакто победи с Марк Лопес в Рио през 2016-та година. Самият Надал обаче остава крепко стъпил на земята и посочи съществени фактори, чието съществуване даже не слага него и първенеца от Уимбълдън измежду най-големите любимци на Игрите във френската столица.

" Разбирам нездравословното неспокойствие и заблуда, че сме непобедима двойка, само че това надалеч не е по този начин и главите ни не са в облаците. Да, смятам се за доста добър състезател на двойки, само че нямам никаква процедура в последните години, а Карлос въобще няма опит в карето.

Повечето хора не могат да схванат, че синглите и двойките са значително изцяло разнообразни спортове. Тук ще има обиграни тандеми със съществени триумфи, които са двойка и отвън Олимпиадата или в даден интервал са пътували дружно по шампионатите, до момента в който ние с Карлос имаме тъкмо една седмица, с цел да се подготвим и това е нашата първа конкуренция като тандем. Имената ни няма да ни завоюват шампионата и сме наясно с това " - признава Матадора.

22-кратният " мейджър " притежател също по този начин приказва по тази причина за какво е избрал да живее в олимпийското село за разлика от множеството огромни звезди и разкри какво е смисъла на Олимпиадата в неговата кариера.

" За мен е страхотна привилегия да бъда на своята последна Олимпиада. Реших да съм с останалите в олимпийското село, с цел да се върна към корените си и в действителност е доста занимателно да пребивавам за известно време без нормалните си улеснения. До известна степен сме като младежи на летен лагер и се върнах в младостта си, когато живеех по разнообразни общежития и пътувахме като тим с другите млади състезатели. Това е едно увещание от кое място сме тръгнали.

Оценявам необикновено доста опцията да бъда част от най-голямото спортно събитие в света и истината е, че ме боли доста повече за двете пропуснати Олимпиади, в сравнение с за неучастието ми в дадени шампионати от Големия шлем. Златният ми орден на сингъл от Пекин е по-значим за мен от " мейджър " трофеите, тъй като си част от една огромна общественост и имаш възприятието, че си постигнал нещо с доста по-голяма значителност, което ще зарадва надалеч повече хора. Чувството да се завърнеш вкъщи с орден е неописуемо " - приключи Надал.

Източник: GoTennis.Ru

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР