Радващото е,че вече излизат първите клинични проучвания на лекарства и

...
Радващото е,че вече излизат първите клинични проучвания на лекарства и
Коментари Харесай

Вече излизат първите резултати от клинични проучвания на две ваксини

Радващото е,че към този момент излизат първите клинични изследвания на медикаменти и ваксина. Преди няколко дни от китайски институт, а през вчерашния ден от америнанска ваксина. Резултатите са от Фаза 1 - изследване при дребна група пациенти, което демонстрира, че те са безвредни. Следва фаза 2 – проучване при повече пациенти и търсим първи данни за резултатност – предотвратяване от заразяване. Следва Фаза 3 и по-късно се записват имунизациите. Щом имаме резултати от Фаза 1, значи в тези две изследвания тече Фаза 2. Това е доста обнадеждаващо и чакам резултатите да се получат бързо, поради огромният брой новозаразяващи се сега. Това съобщи пред Българска национална телевизия мамологът доктор Велизар Шиваров.
Едното от лекарстватата е утвърдено от Европейската и Американската организация по медикаментите – ремдесивир . То е едно само за момента, утвърдено и от двете организации. Лечението с него се прави интравенозно в болнични условия и е с 5-дневен курс. Лекарството е за тъкмо избрани заболели с избрани клинични показания, акцентира специалистът.
След като приключат изследванията и се утвърди ваксина - е значимо най-много какъв брой бързо може да се създаде тя, сподели още той.
Вече има данни, че и деца прекарват по-тежко вируса . Автоимунна реакция е. Там обаче има ясна генетична предразположеност. Такива разновидности на гена в българската популация съвсем няма , т.е. рискът за такова развиване на заболяването при деца е доста невисок, сподели Шиваров.
Кръвната група има значение за възприемчивостта на вируса. По-малко уязвими са тези с кръвна група О. Има и взаимозависимост в предаването на вируса от човек с една кръвна група към човек със същата. Но това сега няма практическа стойност, сподели той.
За всеобщите скрининги: Всяко изследване не може да бъде репрезетативно за цялата популация – колкото и да е огромно. Има други рационални способи за следене. Например, хора които подаряват кръв-те по този начин или другояче се изследват, може да се добави и това проучване. Така може да се види на инцидентен принцип какъв брой са се срещали с вируса, предложи специалистът.
С едно значимо конкретизиране ,че всяко проучване би трябвало да има ясни данни за брой изследвани, интервал, години и други характерности на изследваните. Важно е за изследванията след това, акцентира той.
Това, което може да се прави в този момент, с цел да се заздрави организмът за есента, е човек да стои повече на слънце, с цел да подтиква производството на Витамин Д , сподели още специалистът.
Надежда от българско изследване за лекарство, изключителната конюнктура остава до края на юли
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР