Радвам се, че България жъне такива успехи на Балканите. Надявам

...
Радвам се, че България жъне такива успехи на Балканите. Надявам
Коментари Харесай

Плевнелиев: Категорично няма да се връщам в активната политика


Радвам се, че България жъне такива триумфи на Балканите. Надявам се, че и аз съм съдействал малко за това. По време на моя мандат непрестанно повтарях, че границите на Балканите би трябвало да падат, а не да се местят.
Това сподели на специфична конференция президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев, който регистрира активността си една година след края на мандата. "Заявявам най-категорично, нямам никакви планове да се върна в дейната политика и да стана деен политик. Това, че няма да съм деен политик не значи, че няма да съм деен жител. Готов съм постоянно да давам пресконфеенции и да оказвам помощ с каквото мога. Проведох доста срещи в разнообразни български градове и села, тъй като съм уверен, че е дин президент би трябвало да продължи да беседва с хората. Участвах в десетки конференции по стопански тематики и по предприемачество. Искрено се надявам младежите да остават в България и се стремя да оказвам помощ за това. Щастлив съм, че съм част от състава на старейшините по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Гордея се, че съм почетен с награди на еврейската организация "Шалом ". Аз съм първият президент, който получи премия от висшия мюсюлмански съвет ", разкри Плевнелиев. "Гордея се и от основаването на моята фонадация. Тя е дребна, само че работи от сърце. Аз съм едноличен притежател на тази фондация. Сложих името и репутацията си зад нея. Работим непретенциозно. Нямаме нито един лев подаяние от страната, частна компания или чужбина. Фондацията се финансира от мои персонални средства, както и от други частни лица. Фондацията се базира на три вълшебни думи - мир, обучение и нововъведения. Искам да работя за развиването на България ", разкри президентът.
"В интернационален проект съм издирван и харесван. Във вътрешен проект ще следя деликатно всички политически процеси и ще бъда деен жител, само че не и деен политик. С фондацията ще се посветя на мира, на образованието и на нововъведенията. Изразявам терзанието си от някои дейности на президентската институция. Президентът Румен Радев показва двойни стандарти. Той поддържа глобите против Русия в чужбина, а тук в България непрестанно ги слага под подозрение. Двоен стандарт беше демонстриран и във връзка с СЕТА. Президентът работи тайно, което може да навреди на България. Има двоен стандарт и във връзка с Истанбулската спогодба. Изсипаха се извънредно доста неистини и операции. Лъжата победи истината. Българска социалистическа партия от ден на ден се трансформира в антиевропейска партия. Дебатът беше килнат и манипулиран. Истанбулската спогодба е против насилието над дами и деца, а не за трети пол. С всички лъжи и неистини се пробват да отклонят България от правия път ", безапелационен беше Плевнелиев.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР