Радослав Росенов и Рами Киуан ще боксират за европейска титла

...
Радослав Росенов и Рами Киуан ще боксират за европейска титла
Коментари Харесай

Двама българи на финал не европейското по бокс до 22 г.

Радослав Росенов и Рами Киуан ще боксират за европейска купа на Европейското състезание по бокс за мъже и дами до 22 години в Пореч, Хърватия. Носителят на Купа " Странджа ", който е единствено на 18 години, доближи до финала в категория до 60 кг. Киуан от своя страна ще нападна златото при 75-килограмовите.

Росенов наложи волята си над испанеца Салвадор Флорес с 5:0 съдийски гласа. Българинът се ориентира доста бързо против съперника с противоположен гард, като сподели чудесно напредване по кръга и с доста внезапни и точни попадения взе превес по пътя към финалната борба. В разногласието за златото Росенов ще се изправи против Максим Власюк (Украйна). Мачът сред двамата ще се организира в сряда следобяд.

По същото време Рами Киуан ще преследва купата при 75-килограмовите. В последния мач от програмата през днешния ден националът реализира впечатляващ поврат над сърбина Алмир Мемич. Българинът изостана след първия рунд, като имаше проблеми с нападателния жанр на противника си. След смяна в тактиката обаче Киуан напипа правилния темп и с доста точни и прецизни попадения завоюва изрично с 5:0. Той ще боксира в сряда против хърватина Габриел Веочич.

С бронзови медали се поздравиха Ергюнал Себахтин и Николай Маринов. В категория до 48 кг Себахтин отстъпи с 0:5 гласа на украинеца Андрий Йефимович. Българинът изигра неуверени първи два рунда, след което опита да компенсира с по-стойностно показване, само че нямаше по какъв начин да преследва поврат.

При 57-килограмовите Маринов подели по един рунд с италианеца Микеле Балдаси. В третия обаче националът ни бе глобен с точка за нечиста игра, което оказа въздействие и на крайния резултат и провалянето с 0:5.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР