Радио Свободна Европа/Радио Свобода (РСЕ/СЕ) е глобено с 11 млн.

...
Радио Свободна Европа/Радио Свобода (РСЕ/СЕ) е глобено с 11 млн.
Коментари Харесай

Русия глоби Радио Свободна Европа с 11 млн. рубли

" Радио Свободна Европа/Радио Свобода " (РСЕ/СЕ) е санкционирано с 11 млн. рубли (123 000 евро) за несъблюдение на условията на закона за маркиране на медии-чуждестранни сътрудници в Русия, заяви РИА Новости, цитирайки пресслужбата на Федералната работа за контрол в областта на известията, осведомителните технологии и всеобщите връзки (Роскомнадзор).

От Роскомнадзор разясняват, че материалите на задграничните медии, изпълняващи функционалности на задгранични сътрудници, би трябвало да популяризират на територията на Русия материалите си със съответния етикет. Това гласи т. 25.1 от Закона за медиите. Според нея такива медии " би трябвало да осведомят съветските читатели за това, че популяризираните от тези медии материали преследват ползи на непознати страни ".

" Радио Свободна Европа/Радио Свобода " и всички негови районни планове в Русия, ТВ каналът " Настоящее Время ", а също по този начин още няколко подразделения на медията са включени в листата на задграничните сътрудници.

Общо на РСЕ/СЕ и на генералния му шеф са формирани 166 протокола за административни нарушавания - поради неявяване или погрешно етикетиране на девет ресурса, приети за задгранични сътрудници.

" Съдът прегледа 40 каузи, по всички са произнесени решения за санкция. Общата сума на санкциите е 11 млн. рубли. Контролът за извършване на законодателните условия от задграничните медийни сътрудници ще продължи ", декларират от Роскомнадзор.

Това надалеч не е първата такава присъда за РСЕ/СЕ. На 2 февруари съдът му наложи общо осем санкции на стойност 2.2 млн. рубли (24 600 евро) за неявяване на маркировка на информации в сайтовете " Idel.Реалии ", ТВ канала " Настоящее Время ", " Сибирь. Реалии ", и самато " Радио Свободна Европа/Радио Свобода ".

На 27 януари пък бе наложена санкция от 1.1 млн. рубли (12 300 евро) за липса на маркировка на информации в уеб страниците " Крым.Реалии "  и " Фактограф ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР