Работодателите в частния сектор на САЩ увеличиха рязко наемането на

...
Работодателите в частния сектор на САЩ увеличиха рязко наемането на
Коментари Харесай

Ръст на новоразкритите работни места в частния сектор на САЩ с 517 000 през март



Работодателите в частния бранш на Съединени американски щати усилиха внезапно наемането на личен състав през март, защото ускоряването на процеса на имунизиране против Covid-19 в страната способства за отварянето отначало на огромна част от бизнес и по-специално в бранша за отдих и хотелиерски услуги, където беше регистрирано мощно повишаване на трудовата претовареност.

Това демонстрират резултати от последното изследване на компанията Automatic Data Processing Inc. (ADP), които удостоверяват, че сполучливата акция по имунизацията, намаляващият брой на новозаразени с Covid-19 и солидните федерални тласъци за 1,9 трлн. $ ще допринесат за по-бързото възобновяване на водещата международна стопанска система от коронавирусната рецесия през 2020 година

Според последния отчет на ADP, през март американският частен бранш разкри цели 517 000 нови работни места (най-голямо покачване от 6 месец насам) при упования за 550 000, като в това време данните за февруари претърпяха мощна възходяща проверка до 176 000 от 117 000.

Промяна на трудовата претовареност в Съединени американски щати (в хиляди броя)



През март разкриването на нови работни места беше съвсем отмерено при другите по мярка американски компании, като дребните компании (с личен състав сред 1 и 49 души) назначиха 174 000 нови чиновници, междинните по мярка компании (с личен състав сред 50 и 499 души) - 188 000, а огромните компании (с над 500 служители) разкриха 155 000 нови работни места.

Секторът на услугите способства с най-силен растеж на заетостта, откакто точно той постара най-силно по време на строгите противоепидемични ограничения преди време и в този момент се възползва на-добре от рестартирането на бизнеса в Съединени американски щати. През март в бранша на услугите бяха разкрити нови 437 000 работни места, като единствено в региона на хотелиерството и ресторантьорството бяха наети 169 000 чиновници.

В индустриалния бранш пък бяха разкрити 80 000 работни места, като в строителството бяха наети 32 000 души, а в индустрията - 49 000, до момента в който в добивната индустрия бяха съкратени хиляда чиновници.

" Видяхме доста усъвършенстване в данните за пазара на труда през март, отчитайки най-силния растеж на заетостта от от септември 2020 година “, сподели Нела Ричардсън, основен икономист в ADP.

" Ръстът на заетостта в бранша на услугите доста надмина средномесечната си стойност с помощта на доста нарастване в промишлеността за отдих и хотелиерство. Този бранш има най-големи благоприятни условия да се усъвършенства, защото стопанската система продължава последователно още веднъж да се отваря, а имунизациите против Covid-19 стават все по-широко налични. Продължаваме да следим от близко най-тежко засегнатите браншове, само че към този момент се поставя основата за спомагателен подтик на месечния ритъм на наемане на личен състав през идващите месеци ", уточни Нели Ричардсън.

Днешният мощен отчет на ADP се разгласява преди деликатно следения месечен отчет на държавната публична статистика за декември, който ще бъде оповестен в петък. Осреднените упования на финансовите пазари са за повишаване на новооткритите неселскостопански работни места в Съединени американски щати през март с 650 000 след покачване с 379 000 през февруари.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР