Работодателите изпратиха специално отворено писмо до премиера Бойко Борисов в

...
Работодателите изпратиха специално отворено писмо до премиера Бойко Борисов в
Коментари Харесай

От КРИБ благодарни за махането на блокадите, искат протести само на определени места


Работодателите изпратиха особено отворено писмо до премиера Бойко Борисов в символ на признателност за премахването на блокадите и палатковите лагеи. Освен това, от КРИБ, чийто ръководител е Кирил Домусчиев, упорстват митингите занапред натакът да се организират единствено на избрани авансово места.

" Уважаеми господин министър-председател, Бихме желали да Ви благодарим за реакцията на наше писмо от 04.08. 2020 година с вх. № 08.10-153, изпратено до господин Томислав Дончев – зам. министър-председател, както и до министъра на опазването на здравето, министъра на вътрешните работи и министъра на труда и обществената политика, в което районни организации (клонове) на КРИБ в страната желаят ред и порядък, независимост на напредване и обезпечаване на естествен бизнес трафик, което да подсигурява естествена стопанска активност “, написа в писмото, подписано от Евгений Иванов, Изпълнителен шеф, член на УС.

„ В писмата от нашите районни организации се показва, че блокадите на основни пътни артерии, свързващи значими търговски зони или обитаеми места, оказват прекомерно отрицателно въздействие върху естественото действие, доставяне и комерсиална активност на фирмите и в допълнение утежняват усложнената икономическа конюнктура, подбудена от пандемията COVID-19.

В тази връзка клоновете на КРИБ в страната молят да бъде издадена заповед за осъществяване на митинги на тъкмо избрани места, подобаващи за задачата, и за съблюдаване на строги противоепидемични ограничения като се оказва надзор върху осъществяването на заповедта “, пишат още от организацията.

„ Естествено неотменимо право на българските жители е правото на митинг, само че той може и би трябвало да е в границите на закона, без да нарушава правата на останалите жители и опцията да реализират своите стопански и други действия.

Считаме, че също така по този метод ще бъде обезпечено и осъществяването на Тристранното съглашение, което КРИБ подписа дружно с държавното управление и синдикатите, и чиито небосвод е приключването на мандата на това държавно управление “, приключват от КРИБ.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР