Работниците във Вазовските машинострителни заводи (ВМЗ) в Сопот настояват за

...
Работниците във Вазовските машинострителни заводи (ВМЗ) в Сопот настояват за
Коментари Харесай

Напрежение във ВМЗ Сопот, Кирил Петков иска оставките на ръководството

Работниците във " Вазовските машинострителни фабрики " (ВМЗ) в Сопот упорстват за промяна на управлението му, изваждането на сдружението от шапката на Държавната консолидационна компания (ДКК) и прекосяването му на директно послушание на Министерството на стопанската система, по този начин както беше преди.

Ако това не се случи, заплашват с митинги, заяви синдикатът КТ " Подкрепа ". По този мотив министърът на стопанската система Кирил Петков организира среща с служащите в предприятието и управлението му в Сопот. След срещата той изиска оставките на директорският ръб.

Кирил Петков: Бордът да подаде оставки

" Не може, когато приниципалът, ръководството и представителите на работещите в тази компания са всички дружно и желаят промяна на управлението, бордът би трябвало да си подаде оставката ", сподели Кирил Петков, представен от Българска телеграфна агенция.

В началото на август Кирил Петков разгласи проекта си за, който планува последователното изваждане на компании от активите му, измежду които и ВМЗ Сопот, и прекосяването на директно послушание на Министерството на стопанската система.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР