Работници на общинското предприятие Озеленяване и гробищни паркове“ - Сливен

...
Работници на общинското предприятие Озеленяване и гробищни паркове“ - Сливен
Коментари Харесай

Сезират прокуратурата заради фирма, създаваща проблеми на гробището в Речица

Работници на общинското дружество „ Озеленяване и гробищни паркове “ - Сливен бяха възпрепятствани да изпълнят предоставените им действия в гробищния парк в квартал „ Речица “ от представители на частната компания „ Люпиже България “ ЕООД, оповестиха от предприятието.
На 13 март служащите са били изпратени да инсталират входна врата от южната страна на гробището. Но от частната компания, която е притежател на прилежащия парцел, са осуетили желанията им, не са им дали опция да изпълнят предоставените им задания, изразили са противоречие да се влиза в гробищния парк.
Инцидентът е бил преустановен от изпратените на място 12 чиновници на Министерство на вътрешните работи.

За случая кметът на Община Сливен Стефан Радев ще сезира Окръжната прокуратура – Сливен.

Неприятният случай е следващ от 1 март насам, откакто на пресечката към гробищния парк и парцела на частната компания бе подложен пътен знакя за възбрана на паркирането, според решение на Общинската комисия по сигурност на придвижването. Решението бе взето, с цел да се обезпечи достъп на жителите при погребения, както и на служащите от общинското дружество. Но от началото на месеца пътният знак бе на три пъти вандалски изкъртван, а по-късно – неотложно възстановяван за сметка на общината.

Само преди месец частната компания изгуби формирано по нейна тъжба правосъдно дело против Община Сливен. „ Люпиже България “ ЕООД оспори пред Административния съд – Сливен разширението на гробищния парк в кв. „ Речица “, осъществено с промени в Подробния организационен проект през 2012-2013 година. Съществуващото гробище и разширението му граничат с парцела на компанията.

Сливенските магистрати се произнесоха, че измененията в Подробен устройствен план и отреждането на неусвоения терен са осъществени при съблюдаване на нормативната уредба и не почетоха претенциите на компанията. Тяхното решение бе доказано от Върховния административен съд, който е втора и последна инстанция по случая. Решението на Върховен административен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.

В 5-хилядния квартал друго гробище няма. Разширението преди десетина години се е наложило поради запълването му. Друг подобаващ терен за нов гробищен терен в „ Речица “ няма. „ Многократно сме разговаряли със чиновниците от общинското дружество и те направиха редица опити да се приключи напрежението. За страдание, все пак се стигна до сходни произшествия, непровокирани от дейности на наши чиновници и служащи. Искам да уверя жителите на „ Речица “, че ще създадем всичко належащо, с цел да може да изпращат почтено околните си в последния им път. “, разяснява кметът Радев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР