Работникът в украинската агенция за ядрена енергия Виктор Козлов получава

...
Работникът в украинската агенция за ядрена енергия Виктор Козлов получава
Коментари Харесай

Нова туристическа атракция: „Чернобил“ от птичи поглед

Работникът в украинската организация за нуклеарна сила Виктор Козлов получава ексцентричен подарък за рождения си ден от своята брачна половинка, Марина – билети за 90-минутен полет над „ Чернобил “, мястото на най-тежката нуклеарна злополука в света.

Пътуването дава на хората допустимо да погледнат от птичи взор куполната структура, която прикрива реактора, експлодирал на 26 април 1986 година, както и изоставените здания в призрачния град Припят, който в миналото е бил заселен най-вече от служащи в близката атомна електроцентрала.

По време на полета, осъществяван от Украинската интернационална авиолиния, пасажерите преглеждат с изненада и снимат с телефоните си мястото, което се е трансформирало в една от най-интересните туристически атракции в Украйна, написа „ Ройтерс “.

Инцидентът на 110 км северно от столицата Киев принуждава десетки хиляди хора да изоставят домовете си вечно, оставяйки природата да спечелва.

„ Чел съм доста за случая с „ Чернобил “ и познавам всяка секунда от времевата линия на бедствието… Бях сюрпризиран от природата към мястото. Изглежда толкоз ясно, че природата надделява индивида тук “, споделя Козлов.

31 служащи и пожарникари умират вследствие на бедствието, множеството от тях стават жертва на остра лъчева болест. Хиляди други по-късно развиват болести като рак, макар че общият брой на смъртните случаи и дълготрайният резултат върху здравето остават обект на спор.

Тази година Украйна отбелязва 25-годишнината от случая. Страната е избрала да кандидатства за статут на ЮНЕСКО за международно завещание, с цел да притегли повече гости и да финансира развиването на региона.

Мястото набра изключително огромна известност през 2019 година след излъчването на минисериала „ Чернобил “, което притегли нови туристи, само че месеци по-късно пандемията от COVID-19 още веднъж ограничи пътуването им до такава степен.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР