Работна група с участието на представители от експертни медицински съвети

...
Работна група с участието на представители от експертни медицински съвети
Коментари Харесай

Експерти пишат Национален антираков план

Работна група с присъединяване на представители от експертни медицински препоръки към министъра на опазването на здравето, водещи експерти в областта на онкологичните и хематологични болести, представители на пациентски организации и на фармацевтичната промишленост стартира работа по правенето на Национален антираков проект.

Експертите в работната група са единомислещи, че едно от най-важните неща, което би трябвало да е водещо в националния антираков проект, е ранното разкриване на онкологичните болести. За задачата е належащо да има положителни скринингови стратегии, в които да са включени медицинските експерти и от извънболничната здравна помощ.

Националният антираков проект ще е съгласуван и с потвърдено работещи към този момент стратегии в други страни и най-много с Eвропейския проект за битка с рака, в който е маркирано, че всяка година 3,5 милиона души в Европейски Съюз са диагностицирани с рак, като смъртните случаи, провокирани от това заболяване, са 1,3 милиона.

До две седмици специалистите от работната група ще изготвят своите оферти, които да бъдат прегледани на идващото им съвещание.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР