Работна група с консултативен характер по въпросите на туризма ще

...
Работна група с консултативен характер по въпросите на туризма ще
Коментари Харесай

Валери Симеонов продължава борбата с шума в зимните курорти

Работна група с съвещателен темперамент по въпросите на туризма ще действа към кабинета на вицепремиера Валери Симеонов. Това стана ясно от думите на самия Симеонов на брифинг в Министерски съвет преди началото на работната среща на групата.

Групата се основава, с цел да се реализира още по-печеливш и атрактивен артикул в туризма идващия сезон , да се приготвят промени в някои закони, които ще се съветват със експерти в сектора, тъй като при инспекциите лятото са открити неуредици, които попречват туризма, направи конкретизиране Симеонов . Ще бъде изслушано и мнението на работещите в сектора.

 Ангелкова лъже за действителните достижения на туризма у нас съгласно туроператори
Ангелкова лъже за действителните достижения на туризма у нас съгласно туроператори

Туристическите оператори желаеха оставката на Ангелкова

Проблемните въпроси, които би трябвало да се решат и съгласуват са текстове, свързани с шума, въпросите, свързани с мястото на преместваемите обекти в националните курорти, тъй като те пречат на развиването на естествения туризъм. Ще бъде разисквано и набирането на работна ръка в туризма.

Валери Симеонов посочи, че проблемите при летния и зимния туристически сезон са едни и същи, по тази причина е и този работна среща.

 Валери Симеонов се загрижи за спокойствието на туристите по морето
Валери Симеонов се загрижи за спокойствието на туристите по морето

Обезпечаването на сезона е една от най-важните задания

Вицепремиерът заяви, че има готови законови промени, които ще се съветват и ще бъдат препоръчани в Народно събрание , с цел да могат да стартират да работят още зимния сезон.

" Ще бъдат препоръчани промени в закона за шума, които да дадат опция за по-широки ограничения, които да имат резултат ",заяви Симеонов и посочи, че със настоящия закон това няма по какъв начин да стане, тъй като ограниченията са предупредителни и не дават резултат.

Той беше безапелационен, че битката с шума ще продължи и през зимния сезон.

 Здравният министър подаде оставка
Здравният министър подаде оставка

Борисов я одобри

Относно оставката на здравния министър, Симеонов съобщи, че бил сюрпризиран от нея и Петров не е трябвало да я подава. Вицепремиерът окачестви проф. Николай Петров като заслужен човек.

Симеонов беше безапелационен, че тематиката за вота на съмнение за него не е значима.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР