Работна група да проведе среща с ръководството на Регионалната здравно-осигурителна

...
Работна група да проведе среща с ръководството на Регионалната здравно-осигурителна
Коментари Харесай

Преговарят за вдигане лимита на МБАЛ Свети Мина

Работна група да организира среща с управлението на Регионалната здравно-осигурителна каса в Пловдив по отношение на дребния месечен предел за действия в размер на 240 000 лв. на месец, които получава МБАЛ „ Св. Мина “. Това взеха решение на днешния Тристранен съвет в общината в който участваха представители на синдикатите, заместник-кметът Розалин Петков и медици от лечебницата, заяви водачът на КТ " Подкрепа " в град Атанас Кръстев.

Бе разискван казуса с финансовата рецесия в здравното заведение и ниските заплати на медицинските сестри в размер на 540 лв., които те получават. Заради това заплащане 30 от тях при започване на месец януари подадоха заявки за овакантяване. В петък- 25 януари медици от болничното заведение организираха митинг пред общината с искане локалната администрация да се ангажира за решаването на проблемите й.
" Участниците в срещата бяхме на едно мнение, че би трябвало да бъдат положени оптимални старания МБАЛ " Свети Мина " да бъде финансово нормализирана, а работещите в нея да получават заплащане, отговарящо на квалификацията и уменията им. Сегашните заплати изключително на медицинските сестри са обидно ниски ", безапелационен бе Атанас Кръстев. Той добави, че в Работната група, която ще разиска казуса с РЗОК по какъв начин да бъде повишен дребния месечен предел на МБАЛ " Свети Мина " ще влязат нейният шеф доктор Генади Странджев, заместник-кметът Розалин Петков и представители на Синдикатите. Според мнението на специалистите месечният предел на болничното заведение би трябвало да се вдигне най-малко на 350 000 лв.. Това ще разреши да бъдат нараснали заплатите на личния състав и общинската амбулатория да стартира да покрива отговорностите си. Срещата с управлението на Здравната каса е планувана за четвъртък- 31 декември от 11:00 часа.

" Като синдикалисти ще създадем всички допустимо да защитим освен нашите членове, а и останалите медици. Позицията ни е общинските лечебни заведения в Пловдив да се развиват и да обслужват пациентите от града, а работещите в тях да получават почтени хонорари и да се задоволени от работата си ", приключи Атанас Кръстев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР