Работим за възможно най-широко международно осъждане и изолация за Русия.

...
Работим за възможно най-широко международно осъждане и изолация за Русия.
Коментари Харесай

Борел: Работим за широко международно осъждане и изолация за Русия

Работим за допустимо най-широко интернационално наказание и изолираност за Русия. Това съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел пред комисията на Европейския парламент по външни работи.

Той означи, че поддръжката за Украйна е била голяма в Общото заседание на Организация на обединените нации. Борел уточни, че шерването на европейската позиция не може да се приема за даденост поради съветското въздействие в Африка на основата на сантиментална илюзия за Москва и поради разбирането, че новата война не касае директно Изтока.

По неговите думи е нужно изключително внимание във връзка с изявленията против Европа в страните от Балканите, където " ясно се вижда мощно съветско наличие ". Той посочи, че сходно въздействие се регистрира най-много в страните, които не ползват европейските наказания против Москва. 

Няма нищо по-геополитическо и стратегическо от силата, единството в Европейски Съюз по този въпрос е мъчно, би трябвало да се приключи зависимостта от съветски енергоносители, съобщи Борел. Той предизвести за идно внезапно кратковременно нарастване на цените на силата и прикани за енергийна спестовност, която за множеството европейци няма да се отрази на благосъстоянието. Борел дефинира страните от Залива за все по-стратегически за Европейски Съюз район.

Върховният представител уточни, че войната би трябвало да се преглежда освен като борба за отстояване на правила, само че и за властово превъзходство. " Руското навлизане в Украйна беше преди всичко тъпчене на интернационалните правила, удар против всички ни. Руският президент Владимир Путин употребява украинските бежанци като средство за нанасяне на вреди, това е част от неговата тактика ", добави той.

" Без предоставените оръжия на украинската страна, загубите в Украйна щяха да бъдат доста по-тежки. С военни средства войната може да свърши на следващия ден, само че не това е нашето предложение ", заключи Борел.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР