Работим върху решаването на съвместни проблеми – борба с нелегалната

...
Работим върху решаването на съвместни проблеми – борба с нелегалната
Коментари Харесай

Таяни: Работим върху решение на общите проблеми – защита на границите и стабилността на Западните Балкани

Работим върху решаването на взаимни проблеми – битка с незаконната миграция, отбрана на границите ни и непоклатимост на Западните Балкани. Това написа в профила си в Туитър вицепремиерът и министър на външните работи на Италия Антонио Таяни след срещата с гръцкия външен министър Никос Дендиас.

По време на взаимната конференция в Рим двамата министри засегнаха развиването на двустранните връзки, обстановката в Либия, войната в Украйна, позицията на Турция и Гърция, както и въпроса с миграцията. И двамата подчертаха, че към страните им има засилен поток от мигранти.

Таяни акцентира, че Италия и Гърция се намират „ под мощен миграционен напън ” и още веднъж моли към европейска взаимност и европейски решения, ориентирани към урегулиране на мигрантските потоци както по средиземноморския, по този начин и по балканския маршрут.

Дендиас акцентира, че „ Гърция и Италия като страни на първа линия ” би трябвало да си сътрудничат тясно. Миграцията е „ голямо предизвикателство за европейския план ”, сподели той и съобщи, че Европа би трябвало да направи повече за оправянето с този феномен. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР