Работим активно с румънското правителство за изграждане на втори мост

...
Работим активно с румънското правителство за изграждане на втори мост
Коментари Харесай

София и Букурещ ускоряват строежа на дублиращ „Дунав мост“ при Русе

Работим интензивно с румънското държавно управление за създаване на втори мост над река Дунав при Русе. Това заяви министър председателят Бойко Борисов, който бе в града за откриването на възобновената цурква "Вси Светии ". Той означи, че страната няма да има потребност да харчи бюджетни пари за градежа, защото те ще дойдат от новите пътни такси, които ще заплащат тежкотоварните коли.

"С тол системата този план ще може да се самофинансира по този начин, че да не се вадят пари от държавния бюджет. Това би имало удобен стопански резултат за Русе. В града също по този начин започва главно възобновяване на две от най-големите учебни заведения и три детски градини, акцентира още той. Понеже сякаш асфалт не се яде, само че всички единствено за пътища питате, доста пари и като приоритет сме извели инфраструктурата в образованието”, сподели още Борисов, представен от БГНЕС.

В Русе през днешния ден отвори порти отначало построеният храм "Всех Святих ", който е копие на съборения през 1975 година "Искам да поздравя хората в Русе, че имат възобновена изцяло разрушената остаряла черква "Вси Светии ". След Басарбовския манастир е тази, през май-юни ще бъде подготвена и новата черква в Бяла. В сряда ще гласуваме 140 000 лева за дострояването на габровската черква - от XVIII век там не е строена черква. И тя ще стане, и на доста други места. Просто по този начин разбирам аз и моите сътрудници помощта и към образованието, и религията. Така че ремонтираме и джамии, само че доста значим е градежът на нови църкви и манастири, възобновяване на тези, които са били разрушени”, сподели министър председателят.

Новата черква получи и подарък – 8 камбани, дарени от Руския патриарх Кирил. Те са направени по план на старшия звънар на Кремъл Игор Коновалов, който също участва на церемонията. "На камбаните наложително ще има герба на България – лъв, герба на Русия – двуглавият орел и надпис на кого, по кое време и къде, за кой храм са предопределени тези камбани. Нашата акустическа лаборатория проектира специфичен профил за тази камбанария, с цел да може камбаните да звучат тъкмо тук, в този удивителен новоосветен храм ", показа Коновалов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР