работи върху приложение за вътрешни съобщения за служители, което вместо

...
работи върху приложение за вътрешни съобщения за служители, което вместо
Коментари Харесай

Amazon планира да забрани на служителите си думите „свобода“ и „повишение на заплатата“

работи върху приложение за вътрешни известия за чиновници, което вместо да улесни връзката, би наложило сериозна цензура.

Разработчиците на софтуера са изготвили лист със неразрешени думи. Те най-често са свързани с изискванията на труд и включват " профсъюз ", " тоалетни ", " повишение на заплащането ", " рабски труд " и " правдивост ", пишат от " EuroNews ".
 Кървавото езеро във Вилнюс (ВИДЕО) 7 апр 2022 | Водата в езерото покрай съветското посолство в литовската столица Вилнюс беше оцветена в яркочервен цвят...
Разследващият публицист Кен Клипенщайн от Intercept разкрива, че онлайн колосът за търговия на дребно е основал обществената медия на компанията като метод за възстановяване на удовлетвореността на чиновниците посредством известия и виртуални награди, известни като „ Shout-Outs “. Приложението обаче последователно придобива и друга функционалност – да заглушава особеното мнение.

В листата със забрани влизат още думите " ваксина ", " робот ", " почтена заплата " и даже " независимост ".

Компанията доби печална известност с това, че не разрешава на служащите си да упражняват обикновените си права в условия на труд, като да употребяват тоалетните, когато изискат, да вземем за пример. Говорител на Amazon е споделил пред Intercept, че описът със неразрешени думи " към момента не е утвърден и може да се промени доста ". Според компанията има опция приложението да не бъде пуснато в приложимост. С днешна дата обаче изискванията в компанията на втория най-богат човек в света, наподобяват все по-притеснително в актуалния свят.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР