Работейки в системата на МВР, той преоткрива таланта си за

...
Работейки в системата на МВР, той преоткрива таланта си за
Коментари Харесай

За полицейската работа с хумор: Писател „разбива” стереотипите за образа на МВР служителите

Работейки в системата на Министерство на вътрешните работи, той преоткрива гения си за писане и става един от най-хубавите писатели криминалисти у нас. Носител е на осем литературни награди. Вдъхновени от същински истории по време на работа, историите от книгите му подсигуряват 100% смях.

Радослав Младенов разрушава стандартите за облика на Министерство на вътрешните работи чиновниците.
Мисия „ Четене ”: Когато книгата е богатство Най-четеният актуален създател – Алек Попов и „ Читателят на годината ” – Христина Савова разясниха в предаването „ 120 минути ” какво е бъдещето на българската литература
Какви са хората, които ни пазят? Рекет, въоръжени грабежи, измами и принуждение. Познаваме и това лице на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

" През цялото си време, до момента в който съм бил чиновник, съм се опитвал да разчупя тази визия, която имат хората за чиновниците на Министерство на вътрешните работи ", споделя Радослав.

„ Другото, което съм желал, е по някакъв метод да издигам имиджа на тази система, тъй като по някакъв метод работят доста грамотни хора и доста съответни хора на обстановката и на извикванията и тези хор,а обаче са представлявани от една дребна част чиновници, които в по-голямата си част са мощно заинтригувани за своето благоденствие, за своята кариера”, добави той.
Снимка: bTV
„ Аз съм служел с хора, които са е занимавали с музика, с дърворезба, а в този момент имам един мой другар, който е странник - Людмил Георгиев се споделя, доцент по криминалистика, той пък пътешествия, плавания, снима филми”, открои още Радослав.

Радослав Младенов прекарва 30 години като част от контраразузнаването у нас. Но от дете той мечтае да споделя истории и фантазията му съдбовно го застига. На подбив написа първата си история и сътрудниците му почнали да популяризират описа.

„ Така се появиха моите двама герои Кънчо и Пантерата Стойнев, които по този начин са ми донесли доста наслада, освен на мен, само че и занимателни моменти на хората”, добави Радослав.
Снимка: bTV

Така същинските истории, на които става очевидец като част от системата на Министерство на вътрешните работи получават втори живот всред страниците на книгите му. Негови текстове могат да бъдат прочетени и под псевдонима Антъни Флеч.
Снимка: bTV

Днес Радослав има издадени 10 книги. Наричат го занаятчия на пародийната фраза. Сред най-четените му заглавия са: " Готино е да си тъп ", " Триумфът на лудите глави ", " Нахапано ченге ", " Слуги на мрака " и " Шаш и суматоха ". Носител е на голям брой награди. Пиесата му " Разкош от бедност " е играна шест години на сцената на Младежкия спектакъл " Николай Бинев ", а Романът му " Идиотът в мен " е разгласен за най-смешната книга на 2015 година

Днес Радослав е пенсиониран и сега Радослав работи по новата си книга, която още веднъж е въодушевена от прекарванията му. А на младите си сътрудници, които желаят да са част от системата на Министерство на вътрешните работи, той пожелава неотстъпчивост и храброст.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР