Работещите в ИТ сектора в София са повече от 40

...
Работещите в ИТ сектора в София са повече от 40
Коментари Харесай

Фандъкова: Над 40 000 души работят в ИТ сектора в София

Работещите в ИТ бранша в София са повече от 40 000 души, 1/3 от тях са дами . Това сподели кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на конференцията на тематика “Educate to create” в София Тех парк, съобщи „ Фокус “.

„ През последните години София се утвърди като място отворено към основаване на нови компании, включващи нововъведенията и цифровите технологии в своята активност. Ние си поставихме за цел София да се развива освен като зелен град, само че и като град на нововъведенията. По данни на Института за пазарна стопанска система ИТ секторът заема 5.7% от стопанската система в София. Заетите в този бранш са с едни от най-високите заплати в страната. На територията на столицата работят към 5000 дребни и над 20 огромни компании със чиновници към 250 души. Тук са 89% от всички български компании, които работят в този бранш “, сподели още Фандъкова.

„ Това е една сфера, която в действителност разрешава повишение стандарта и качеството на живот в нашия град. Ние разбираме това и се опитваме да подкрепим развиването на този бранш. Факт е, че младежите са отворени към нововъведенията и цифровите технологии ", добави тя.

По думите ѝ цифровите артикули вършат уроците и образованието по-интересни и по-модерни и разрешават включването на всички деца. А София е водеща в областта на потребление на нови технологии в просветителния развой.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР