Работещите в градския транспорт на София са готови на едночасова

...
Работещите в градския транспорт на София са готови на едночасова
Коментари Харесай

Градският транспорт в София обяви готовност за ефективна стачка

Работещите в градския превоз на София са подготвени на едночасова ефикасна стачка, сподели за Българското национално радио ръководителят на Федерация на транспортните служащи към Конфедерация на труда " Подкрепа " Иван Кирилов. Синдикалистите упорстват за нарастване на работните заплати в четирите общински сдружения - Столичен автотранспорт, Столичен електротранспорт, Метрополитен и Центъра за градска подвижност, съобщи БНР.
 
Искането на синдикалистите е за 30 % нарастване на заплатите със задна дата от 1 януари, и то ще се отстоява в договаряния. Овен за възнагражденията, зрее напрежение и поради текучество на фрагменти и изискванията на труд.
 
Председателят на Федерацията на транспортните служащи към Конфедерация на труда " Подкрепа " Иван Кирилов напомни, че изтече тригодишното съглашение за годишно нарастване на заплатите с 10 %:
" Гледайки инфлацията, в действителност по никакъв мотив не сме съгласни на 10% нарастване на заплатите, над 100 водача са напуснали Столичния автотранспорт през предходната година. За 2021 и 2022 година над 32 000 работни дни имат водачите необработен заплатен годишен отпуск. Нямат опция да си употребяват отпуската заради това, че не са задоволителен брой ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР