Работещи родители с едно дете да имат право на данъчна

...
Работещи родители с едно дете да имат право на данъчна
Коментари Харесай

БСП иска данъчни облекчения за работещи родители

Работещи родители с едно дете да имат право на данъчна преференция до 600 лева на година, с две деца - до 1200 лева, с три - до 1800 лева Това предложение на Българска социалистическа партия показа Георги Гьоков при спор по измененията в Закона за налозите върху приходите за физическите лица. " Целта е да се дадат по-големи данъчни преференции на работещите родители с деца, ненавършили 18 година Това е мярка, напълно ориентирана против демографската рецесия. С предлагането си ще подтикваме работещите родители ", съобщи от парламентарната естрада Гьоков. Той разясни, че левицата прави тези оферти, тъй като всички партии и политици приказват за страшната демографска злополука, която ни е сполетяла, само че никой нищо не прави. Само Българска социалистическа партия прави рационални оферти, само че няма кой да ни чуе, акцентира той. Гьоков напомни, че демографската злополука е реалност повече от 30 години, а в най-новата ни история няма настоящи политики за превъзмогване на тази надвиснала опасност.

" Нито има зараза, нито война, само че нацията се стопява. Казвате, че няма потребност от тласъци, от преференции, би трябвало сложен метод. Но какво направихте в областта на образованието, опазването на здравето? Днес помощта е 20 лева за всяко дете. Реалният тласък е да се покаже, че страната застава зад работещите родители ", съобщи Драгомир Стойнев. Той напомни, че Комисията по бюджет и финанси отхвърли предлагането на Българска социалистическа партия, без да се стимулира.

Тома Биков от ГЕРБ разви теорията, че демографската рецесия била, тъй като " в този момент са малко хората, които раждат ". " Ние берем плодовете на това, което е посадено през 90-те години. Раждането на дете е културен въпрос. В фамилиите има същият брой деца, само че фамилиите са по-малко, тъй като хората са по-малко ", изясни той.

Спас Гърневски от ГЕРБ упрекна социалистите, че поради тях 2 млн. българи са емигрирали. " Не вървят към този момент тия антикомунистически номера в Народното събрание. Колкото повече пускате Гърневски да приказва с неговия пещерен антикомунизъм, той настройва обществото против ГЕРБ ", обърна се Гьоков към ръководещите. След като Гърневски назова левицата " крадлива партия ", Иван Ченчев от Българска социалистическа партия настоя за изгонването му от залата. Наглост е един народен представител да наскърбява цяла парламентарна група и нейното управление, възмути се социалистът.

" Към момента законът планува подобен вид облекчение - приспадане на 200 лева на едно ненавършило пълноправие дете, 400 лева за две и 600 лева за три или повече деца. Тук предлагането на сътрудниците е в пъти повишено и няма горна граница ", разяснява депутатът от ГЕРБ Евгения Ангелова, с което даде поръчка, че болшинството още веднъж ще гласоподава на инат на Българска социалистическа партия.

До гласоподаване по този начин и не се стигна, защото пленарното съвещание завърши.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР