Работата в офис е от решаващо значение за много индустрии,

...
Работата в офис е от решаващо значение за много индустрии,
Коментари Харесай

„Tихият убиец“: Ето как работата в офис вреди на здравето ви

Работата в офис е от решаващо значение за доста промишлености, само че може да аргументи големи здравословни проблеми на служащите, в това число признаци на диабет и високо кръвно налягане. 

Продължителната работа в офис може да има съществено негативно влияние върху благосъстоянието ни, в това число да утежни и даже да аргументи някои здравословни проблеми.

Две нови изследвания са открили основни аргументи, заради които работата в офис може да има негативни последствия за здравето, изключително за тези, които стоят дълго време зад бюрото.

Първото изследване преглежда смисъла на дневната светлина за нашето здраве и по какъв начин липсата ѝ може доста да утежни здравето, в това число да докара до заболяване от диабет вид 2 .

Второто проучване изследва, по какъв начин работата в офис може да аргументи проблеми с високото кръвно налягане , което постоянно е известно като „ тихия палач “ . Маскираната хипертония разказва по кое време показанията на кръвното налягане са естествени в лекарския кабинет, само че не и другаде.

Тези изследвания показват, че фактори като липса на естествена светлина, незадоволителна физическа интензивност и липса на почивки са някои от аргументите, заради които работата в офиса може да бъде неприятна за нас.

Ето пет аргументи, заради които работата в офис може да утежни здравословното ви положение:

1. Липса на естествена светлина

Липсата на дневна светлина може да окаже отрицателно влияние върху нашето здраве. Това е огромен проблем, като се има поради, че доста офиси нямат естествена светлина, а вместо това разчитат на изкуствено осветяване.

Ново проучване откри, че офис чиновниците, които работят дълго време на този вид светлина, са по-склонни към избрани здравословни проблеми.

Изследователи са помолили 13 души с диабет да прекарат пет дни в офис среда, седнали до прозорец, където нахлува директна естествена светлина. Учите  открили, че равнищата на кръвната захар на участниците е в норма през 59% от времето.

След това те помолили същата група да прекара пет дни в помещение без прозорец и единствено с електрическо осветяване. Тяхната кръвна захар, следена за интервал от 24 часа, е била естествена единствено 51% от времето, прекарано под електрическо осветяване.

2. Може да утежни диабет вид 2

Авторът на проучването за естествената светлина, професор Йорис Хукс от университета в Маастрихт, споделя, че дневната светлина въздейства върху биологичния ни часовник и върху равнищата на кръвната ни захар.

Това твърдение е подкрепено от Diabetes UK. Оттам показват, че липсата на дневна светлина може да има негативно влияние върху здравето.

Дневната светлина има позитивно влияние върху нашия биологичен часовник, който от своя страна е отговорен за процесите в телата ни като управление на равнищата на кръвната захар.

„ Въпреки че остават въпроси по отношение на продължителността и честотата на дневната светлина, нужна за подкрепяне на ръководството на кръвната захар, ние знаем, че излизането на открито и интензивността могат да бъдат от изгода за всички нас. Отидете на разходка в обедната отмора, ходете пешком или карайте колело и се наслаждавайте на зелените площи “, съветва д-р Луси Чембърс, началник на изследователските връзки в Diabetes UK.

3. Може да докара до сърдечно-съдови проблеми

Проучването откри, за какво работата в офис може да способства за  сърдечно-съдови проблеми. Работата дълги часове на бюрото може да аргументи проблеми с кръвното налягане, в това число хипертония, считат учени.

Проучването откри, че 66% от интервюираните 3500 чиновници, които работят в офис, е по-вероятно да имат продължителна хипертония. 

Авторът на проучването Ксавие Трудел показва, че хората би трябвало да са наясно, че дългите часове работа могат да повлияят на здравето на сърцето им. 

Проблемите с кръвното налягане и хипертонията могат да доведат до по-сериозни, дълготрайни здравословни проблеми като сърдечно-съдови болести, разяснява Трудел.

4. Липса на физическа интензивност

Д-р Матю Мълдун, професор по медицина в университета в Питсбърг, подозира, че дългите часове в седнало състояние могат да доведат до здравословни проблеми.
.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР