Работата по проекта на Закона за личната помощ напредва с

...
Работата по проекта на Закона за личната помощ напредва с
Коментари Харесай

Петков: Работата по проекта на Закона за личната помощ напредва с бавни стъпки

Работата по плана на Закона за персоналната помощ напредва с мудни стъпки в вярната посока. Това съобщи общественият министър Бисер Петков след извършена работна среща с майки на деца с увреждания, неправителствени организации и омбудсмана Мая Манолова, съобщи БГНЕС.

Една от признатите ограничения е да се наемат от работодателите хора с увреждания. Тепърва тази мярка следва да се разиска с работодателските организации. Постигнат е и консенсус кой да прави самостоятелната оценка в структурите на Агенцията за обществено подкрепяне. На първо време ще бъдат основани нови звена в Агенцията. Впоследствие, на по-късен стадий, тази оценка може да се прави от Агенцията за хората с увреждания, изясни Петков.
До 6 август всички представители на работната група ще изразят документално мнение по направените корекции в проектозакона. След това МТСП ще работи в бърз порядък по него
„ Диалогът продължава, уверен съм с общи старания продължаваме напред “, съобщи общественият министър Бисер Петков. „ Обнадеждена съм от градивния разговор. Но дали ще има воля за промени, ще стане ясно, когато забележим поправения вид на закона. Това, което се предлага е стъпка, само че не можем да кажем, че се предлага промяна, разяснява омбудсманът Мая Манолова.
Адриана Стоименова от Национално представителни организации за интеграция на хората с увреждания изясни, че това, което за нас е незадоволително са съответни ограничения за контролни механизми.
Видяхме в последния план нещата, които ние желаеме. Трябва да има специфична методика, всеки човек да се прави оценка самостоятелно. Не желаеме ТЕЛК да дефинира до какъв брой човек е неспособен. Продължаваме да настояваме персоналната помощ да бъде регламентирана в обособен закон, съобщи Мая Стоицева от протестиращите майки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР