Работата над 55 часа седмично може да представлява сериозна опасност

...
Работата над 55 часа седмично може да представлява сериозна опасност
Коментари Харесай

Удълженото работно време убива

Работата над 55 часа седмично може да съставлява " сериозна заплаха за здравето ", открива ново изследване. Стотици хиляди хора умират всяка година заради дълго работно време и пандемията може да утежни нещата.

Дългото работно време води до стотици хиляди смъртни случаи всяка година, в наклонност, която се задълбочава от икономическата неустановеност заради пандемията от ковид, съобщи Световната здравна организация (СЗО).

В първото световно изследване за загубата на живот, обвързвана с по-дългото работно време, публикация, оповестена в списание демонстрира, че 745 000 души са умряли от инсулт и сърдечни болести, свързани с дългото работно време през 2016 година, отбелязвайки съвсем 30% нарастване по отношение на 2000 година Изследването също по този начин отбелязва, че броят на хората, които работят дълги часове, се усилва и сега възлиза на 9% от общото население на света, оповестява „ Дойче Веле “.

„ Работата от 55 часа или повече на седмица е сериозна заплаха за здравето “, сподели Мария Нейра, шеф на Департамента по околна среда, изменение на климата и опазване на здравето на СЗО. " Това, което желаеме да създадем с тази информация, е да насърчим повече дейности и по-голяма отбрана на служащите ", сподели тя.

" Пандемията от COVID-19 промени доста метода, по който работят доста хора ", сподели генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус. „ Работата от разстояние се трансформира в норма в доста промишлености, като постоянно размива границите сред дома и работата. Никоя работа не си коства риска от инсулт или сърдечно-съдови болести. Правителствата, работодателите и служащите би трябвало да работят дружно, с цел да реализиран единодушие по отношение на рестриктивните мерки за отбрана на здравето на служащите ", добави Гебрейесус.

СЗО и Международната организация на труда (МОТ) пресмятат, че 398 000 души са умряли от инсулт и 347 000 от сърдечни болести през 2016 година вследствие на работа най-малко 55 часа седмично. Между 2000 и 2016 година броят на смъртните случаи от сърдечни болести, свързани с дългото работно време, се е нараснал с 42%, а от инсулт с 19%. Изследването заключава, че работата 55 или повече часа седмично е обвързвана с 35% нараснал риск от инсулт и 17% по-висок риск от гибел от исхемична болест на сърцето, спрямо работа от 35 до 40 часа седмично.

" Пандемията форсира развиване, което може да подхрани наклонността към увеличение на работното време ", сподели СЗО.

Изследователите споделят, че 72% от жертвите на изтощеност през 2016 година са мъже, най-вече на междинна възраст или повече. Изследването също по този начин демонстрира, че хората, живеещи в Югоизточна Азия и района на Западен Тихи океан, са най-засегнати. Ограничаването на часовете на работа ще бъде от изгода за работодателите, защото е потвърдено, че това покачва продуктивността на служащите, сподели техническият шеф на СЗО Франк Пега.

„ Наистина е интелигентен избор да не се усилва работното време в изискванията на икономическа рецесия “, сподели той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР