Работата на ветеринарите не се оценява справедливо и те не

...
Работата на ветеринарите не се оценява справедливо и те не
Коментари Харесай

Ветеринари в Разградско: Работата ни не се оценява справедливо

Работата на ветеринарите не се прави оценка заслужено и те не получават задоволително поддръжка от страната в изискванията на пандемия. Това са споделили представители на съсловната организация на ветеринарните лекари в Разградско на среща през днешния ден с регионалния шеф Гюнай Хюсмен, оповестяват от регионалната администрация.

Д-р Стойчо Колев, ръководител на регионалната гилдия на Българския ветеринарен съюз, доктор Иван Щерев, регионален представител на националния съвет на БВС, и доктор Никола Досев, член на БВС, са изтъкнали, че ставките, които вземат ангажираните в държавната профилактична стратегия частнопрактикуващи ветеринарни лекари, не са обновени от 2014 година. Те са показали, че частнопрактикуващите доктори не могат да аплайват за поддръжка по програмата "60 на 40 ".

Не получават пари за защитни средства, нито някакво в допълнение заплащане, макар че действително са на първа линия. Те се аргументирали, че гилдията застарява, доста техни сътрудници се разболели от COVID-19, до момента в който си вършели работата, а някои от тях са умряли. Ветеринарните лекари са декларирали още, че считат за заслужено страната да актуализира ставките по държавната профилактична стратегия, да планува някаква спомагателна еднократна сума за работата в рискови условия и да обезпечи пари за защитни средства.

Заради пандемията, в Румъния, да вземем за пример, сътрудниците получиха по 2000 лева еднократно, а всеки месец им се отпускат средства за маски, ръкавици и костюми, разказали те. Представителите на гилдията изтъкнали, че са потърсили съдействието на регионалния шеф, тъй като той доста им е помагал през годините, и са уверени, че и в този момент ще получат неговата поддръжка.

Гюнай Хюсмен е отбелязал, че настояванията им са обективни и се е заел да сложи проблемите пред способените държавни институции, с цел да бъде открито решение, допълват от пресцентъра на регионалната администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР