Работата на мокрите гуми на Пирели стана обект на сериозна

...
Работата на мокрите гуми на Пирели стана обект на сериозна
Коментари Харесай

Йос критикува Пирели вместо Макс

Работата на мокрите гуми на Пирели стана обект на сериозна рецензия от страна на водачите във Формула 1 през миналия сезон. Двукратният международен първенец Макс Верстапен беше от тези, които направиха най-острите изявления, само че също по този начин той предложи на италианската компания да работи дружно с нея за основаването на по-добри мокри гуми. Сега татко му Йос изясни, че рецензиите би трябвало да са по-остри, защото Макс „ не желае да звучи отрицателно ”.

„ В Пирели би трябвало да положат повече старания. Те считат, че мокрите гуми са задоволително положителни, само че аз не мисля по този начин, до момента в който в Пирели не се убедят, че би трябвало да поработят още, това няма да стане ”, изясни Йос Верстапен.

Естебан Окон удостовери пред Sportal.bg тази година, че даже когато е доста мокро водачите избират да употребяват гуми интермедия, макар че е по-рисковано, единствено и единствено да не карат мокрите. Това значи по-голям риск от аквапланинг и злополуката на Карлос Сайнц в първата обиколка в Япония е доказателство за това.
 Естебан Окон пред Sportal.bg: До края на сезона ще има доста изненади Естебан Окон пред Sportal.bg: До края на сезона ще има доста изненади
„ Макс не желае да звучи отрицателно, когато разяснява Пирели, знаете, че той им предложи помощ ”, добави Йос.
 Пирели ще работи върху нови гуми за мокро през зимата Пирели ще работи върху нови гуми за мокро през зимата
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР