Работата на един политик, с моите възможности, е да прецени

...
Работата на един политик, с моите възможности, е да прецени
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Това беше моя звезден миг, Божков не е безобиден

Работата на един политик, с моите благоприятни условия, е да реши по кое време един законопроект може да мине. За мен беше добре пристигнала информацията във връзка с злоупотребите за невнесените над 260 млн. Чаках комфортният миг да внеса тези промени, съобщи заместник-председателят на Народното събрание Валери Симеонов, откакто в четвъртък Комисията по бюджет и финанси одобри на първо четене измененията в Закона за хазарта, съгласно които единствено държавното тото ще може да организира моментни лотарийни игри. Симеонов увери, че след отнемането на лиценза на частните лотарии, които са под контрола на Васил Божков, няма да бъдат дадени на "друг състезател ".

Лотариите на Божков остават без лиценз

Лидерът на НФСБ уточни също по този начин, че Комисията по
хазарта е била купена. Обвиненията му идват на фона на прокурорска инспекция и финансова ревизия в комисията.

"Тя си е затваряла очите за поредност от закононарушения. Със в този момент настоящия закон, да вземем за пример, е неразрешено да има
хазартни зали и всевъзможни други игри на хазарта в радиус не по-малък от 300 метра от учебни заведения и детски градини. До 32-ра гимназия, през 10 метра до него има и казино, и бинго. Това е направено преднамерено, тъй като там има деца и младежи. Не се управлява и продажбата на лица до 18 година Дейността е трансферирана на дистрибутори, които не наблюдават за възрастта. И по този начин даже деца си купуват талони ", изясни Валери Симеонов пред Nova телевизия.

"Васил Божков не е безопасен, откакто споделя, че може да не извършва закона. Това, въпреки всичко, е прочут в обществото предприемач. На махленско равнище падна с думите за Перник, а имах положително мнение за него. Човек в живота би трябвало да свикне, че губи и печели ", сподели още Симеонов.

По думите му твърдата поддръжка на ГЕРБ за законопроекта означавала, че "няма чадър ".

Менда Стоянова оправда Горанов за несъбраните такси от
хазарт

Той разяснява, че Световната здравна организация дефинира
хазарта като болест. "Не можем да го забраним напълно, тъй като това би означавало да отворим вратата за черния хазарт. Хазарт е имало постоянно, даже по времето на социализма. Хазартно подвластните хора би трябвало да има къде да играят, само че би трябвало и да бъдат някак следени ", заключи заместник-председателят на Народното събрание.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР