Пясъците на Камчия са си изцяло български. Това каза вицепремиерът

...
Пясъците на Камчия са си изцяло български. Това каза вицепремиерът
Коментари Харесай

Сандов: Пясъците на Камчия са си изцяло български

Пясъците на Камчия са си напълно български. Това сподели вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов в ефира на Нова телевизия по отношение на съветската благосъстоятелност на парцел в региона.

" Вътре, оттатък реката, на сушата, има част, която е има част, която е съветски училищен комплекс, който е със благосъстоятелност, за която дълго време се говореше и мисля, че е ясно, че е владеене на съветски активи - кметството на Москва и така нататък ", уточни той.

Екоминистърът сподели още, че размера площта на съветския парцел там не толкоз стеснителен, като да вземем за пример " анклавът на Росенец " бил много по-голям. Не било и в прерогативите на Министерство на околната среда и водите да разяснява собствеността на този терен. Тя била добита през протекцията на тогавашните ръководещи. Имало и заменки, само че в други елементи, включително и в местността " Камчийски пясъци ", която следва да бъде оповестена за предпазена.

Според Сандов съветският парцел се употребява единствено от деца през лятото и не е обвързван със шпионски игри.

По думите му, с цел да си върне страната собствеността на терена, следва да се подхващат от страна на регионалния шеф и други институции дейности, свързани с откупуване, повреждане на покупко-продажби и различен вид имотни връзки. За заменките Борислав Сандов уточни, че те би трябвало да бъдат развалени и посочи, че те нямат общо с съветската благосъстоятелност.

Той сподели още, че според него съветският парцел на Камчия би могъл да бъде употребен за други цели и това го тормози, като същото се отнася и за пристанище " Росенец ". Екоминистърът добави, че въпросът не е в пълномощията му и с цел да придобие страната ни още веднъж собствеността над терена, би трябвало други институции да подхващат нужните дейности, като той има вяра, че те ще го създадат.

Той разяснява и тематиката с меморандума с Gemcorp. По думите му той не обвързва директно страната, а по-скоро основава опция за улеснени процедури във връзка с вложения в областта на енергетиката. " След като дойде тази информация, сега се прави щателна инспекция дали има присъединяване на съветски вложения в тази компания. Имало е преди ", означи той.

Според вицепремиера българското държавно управление е било заблудено във връзка с компанията. Той сподели още, че в случай че се окаже, че има съветски капитали, ще се търси отговорност от службите, че не са съобщили това навреме. " Има доста какво да се желае във връзка с българските служби за сигурност. Когато едни гора са обучавани в Москва, когато част от тях евентуално са вербувани в Москва, ние можем да чакаме, че сходни динени кори съществуват в тези институции и те биха могли да подхлъзнат и актуалното държавно управление. Като цяло от дълго време се приказва и според мен е нужна промяна в службите за сигурност ", изтъкна Сандов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР