Путин обвини Запада, че санкциите "провокират глобална криза"Западните държави са

...
Путин обвини Запада, че санкциите "провокират глобална криза"Западните държави са
Коментари Харесай

Путин: Санкциите провокират глобална криза и ще доведат до тежки последици за Европейския съюз

Путин упрекна Запада, че глобите "провокират световна рецесия "

Западните страни са "водени от огромни политически упоритости и русофобия " в устрема си да вкарат наказания, които въздействат отрицателно на личните им стопански системи и благосъстоянието на техните жители. Това съобщи съветският президент Владимир Путин по време на среща по стопански въпроси със високопоставени чиновници в съветската столица, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Путин упрекна Запада, че глобите "провокират световна рецесия " и ще доведат до тежки последствия за Европейския съюз, а също и за някои от най-бедните страни в света, които към този момент са изправени пред рисковете от снабдителен дефицит. "Западните елити са подготвени да пожертват останалия свят, с цел да запазят своето световно владичество ", добави съветският президент.

Той съобщи, че съветската стопанска система е устояла сполучливо на удара от налагането на западните наказания и че съветските компании ще запълнят нишата, оставена от изтеглянето на западните предприятия.

Путин, представен от Ройтерс, заяви, че Русия ще усили износа си на зърнено-житната просвета през актуалната година заради упованията тазгодишната годишна продукция в страната да бъде рекордна.

Москва се конкурира с Европейски Съюз и Украйна за доставките на пшеница за Близкия изток и Африка, като продължава да изнася зърно макар компликациите с логистиката и заплащанията, породени от западните наказания, наложени на Кремъл след нашествието в Украйна.

Страната доби рекордна зърнена годишна продукция от 133,5 милиона тона през 2020 година, в това число 85,9 милиона тона пшеница, въпреки че през 2021 година производството понижа.

През 2022 година Русия чака да събере 130 милиона тона зърно, в това число 87 милиона тона пшеница, сподели Путин и добави, че в случай че това се случи, тазгодишният рандеман на пшеница може да означи нов най-много в съветската история, само че не даде прогноза за износа на земеделската стока.

Нарастването на съветския експорт през новия пазарен сезон (юли-юни) би могъл да помогне за отчасти облекчаване на възходящото световно търсене, ако износът на Украйна остане невисок и Киев не си възвърне достъпа до своите черноморски пристанища, съобщи през предишния месец съветската консултантска компания "Совекон ".

Руските експортьори значително съумяха да решат проблемите с логистиката и прехвърлянето на заплащания, породени от западните наказания, и изнасят пшеница от пристанища на Черно море, както и спорадично от такива на Азовско море.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР