Путин много се ядоса на България, когато Южен поток“ не

...
Путин много се ядоса на България, когато Южен поток“ не
Коментари Харесай

Експерт: „Турски поток“ се построи скоростно, това показва натиска, на който Русия е поставила България

Путин доста се ядоса на България, когато „ Южен поток “ не се осъществя. Фактът, че по-късно „ Турски поток “ беше осъществен по подобен скоростен метод демонстрира извънредно сериозния напън, на който Русия е сложила България. Никой не би трябвало да има подозрение, че българските държавни управления по това време са били подлагани на нечовечен напън и закани. Това съобщи специалистът Руслан Стефанов.
„ Русия има извънредно въздействие и говорейки евроатлантическото болшинство, точно това въздействие, тази стратегическа корупция би трябвало да се бори и да е концентрирано 100% от вниманието. “
Руското въздействие върху евроатлантическото бъдеще на България понижава, само че никога не понижава натискът. Очевидно е, че Русия с решението си да нападне Украйна се простреля в крайници, защото се сложи в подчинено състояние по отношение на Китай. В момента Китай държи каишката на Русия, тъй като те са извънредно подвластни от геополитическите решения на китайската страна, счита Стефанов.
„ Южен поток “ е накърнимост, само че съпоставен с „ Турски поток “ е доста по-малка. Разликата е, че „ Турски поток “ се има от България, само че казусът е, че явно методът, по който беше издигнат, той зареди същите компании директно с Русия, Сърбия и Унгария. Това, което се видя при опита на България да наложи такси върху преноса е, че България не просто е подложена на напън от Русия, а тя се подлага на напън и от съдружниците на Русия – Сърбия и Унгария, акцентира Стефанов.
„ Не виждаме ясно обрисувани български национални ползи да се пазят с отдаденост, не го е имало и тогава. Имало е обаче задоволително напън от сътрудници и вътрешни фактори – в това число неправителствени организации, които са упорствали това да се случи, защото то е срещу ползите на България. “
Когато приказваме за геополитика, би трябвало да е ясно, че става въпрос за твърда и мека власт, които се упражняват и получателите на този напън, са българските политици. Ако имаме ясна национална теория, ще е по-разбираемо къде свършва политическото блъскане и стартира накърняване на националния интерес на България. В момента е реалност, че България управлява задоволително тръбна инфраструктура, която да разреши в действителност Югоизточна Европа да бъде значим незаобиколим фактор без значение дали е съветски, или неруски газ, разяснява Стефанов. За разлика от предходните две или три години най-малко в този момент имаме ясна геополитическа ориентировка на страната ни – така наречен евроатлантическо болшинство към момента работи и ще продължи да работи, защото конституционните промени орязаха опциите на президента да въздейства. Нови избори не биха довели до чак такава фрапантна смяна. От друга страна е ясно, че ротацията усилва несигурността. Все още обаче не е ясно дали ще се премине към ротация, или избори, само че шансът наподобява еднообразно еднакъв, счита Стефанов.
„ Еврозоната към този момент е изконсумирана – дали България ще влезе, или не, зависи от решения, които към този момент взехме. Действията сочеха назад на това, което споделят думите, защото завършихме с недостиг предходната година и обявихме недостиг за тази. “
Според Стефанов, когато има ясно очевидно партии, които се управляват взаимно е по-добре, в сравнение с да има единствено една. Би трябвало да сме привикнали, че демокрацията е по-бавна и безредна, само че това е в интерес на жителите. Регулаторите са онази част от контролната система, която е доста по-мощна и с повече принадлежности за справяне с корупцията.
Евроатлантическото болшинство не е монолитно и това е в интерес на жителите, тъй като те могат видят всички проблеми. Това обаче основава доста звук и ние би трябвало да се научим да го дестилираме. Геополитическата шумотевица се усилва от белия фонов звук, който Китай и Русия непрестанно основават, в което стои основата на съществуването на евроатлантическото болшинство. То не трансформира обстоятелството, че би трябвало да има съответни дейности, с цел да се отбрани интегритета, целостта и здравината на българската народна власт. Основната угриженост на европейските политици по отношение на европейските избори не я виждаме в задоволително огромна степен на българска почва, уточни Стефанов.
„ Русия постоянно е имала доста сериозен надзор и всички тези години – измъкването от огромния шлем са били част от намаляването на тази взаимозависимост. “
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР