Пуснат за движение е участъкът от автомагистрала Хемус на 410-ия

Пуснат за движение е участъкът от автомагистрала Хемус на 410-ия ...

Пуснат за движение е участък от автомагистрала „Хемус“ след Девня.


Пуснат за движение е участъкът от автомагистрала "Хемус" на 410-ия км след Девня, каза пред журналисти в Шумен заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Пътният участък е от автомагистрала "Хемус" между Шумен и Варна.

До 10 септември трябва да бъде пуснат останалият участък. Остават 6 км, които са за фрезоване и асфалтиране, уточни Нанков.

Приключилата част е от пътя между Шумен и Варна във Варненска област. "Вчера приключи, беше сложена маркировка. Малка част от магистралата в този участък, остана неремонтирана", каза Нанков, цитиран от "Фокус".

Той укори Агенция "Пътна инфраструктура" затова, че "в летния сезон не е редно да се извършват ремонтни дейности, защото затрудняват почиващите. След 15 септември отново", коментира зам.-министърът.

Междувременно АПИ съобщи, че днес движението по АМ "Хемус", при км 408, в посока София се осъществява в аварийната лента поради ремонтни дейности. Ограничено е движението в изпреварващата и активната лента. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.

Николай Нанков каза още, че се удължава с два месеца срокът на археологическите разкопки край Градище, Плевенско, за да може да се експонира културно-историческо наследство. Заместник-министърът отбеляза, че "по всички нови проекти има археология" и не трябва да се стига до конфликти нито с природозащитници, нито с археолозите.

Тръгва строителството на новия път от Видин до Ружинци (Е-79)

Източник: dir.bg