Пуснат за движение е участъкът от автомагистрала Хемус на 410-ия

...
Пуснат за движение е участъкът от автомагистрала Хемус на 410-ия
Коментари Харесай

Пуснат за движение е участък от автомагистрала „Хемус“ след Девня

Пуснат за придвижване е секторът от автомагистрала " Хемус " на 410-ия км след Девня, сподели пред публицисти в Шумен заместник-министърът на районното развиване Николай Нанков. Пътният сектор е от автомагистрала " Хемус " сред Шумен и Варна.

До 10 септември би трябвало да бъде пуснат останалият сектор. Остават 6 км, които са за фрезоване и асфалтиране, посочи Нанков.

Приключилата част е от пътя сред Шумен и Варна във Варненска област. " Вчера завърши, беше поставена маркировка. Малка част от автомагистралата в този сектор, остана неремонтирана ", сподели Нанков, представен от " Фокус ".

Той укори Агенция " Пътна инфраструктура " по тази причина, че " в летния сезон не е редно да се правят ремонтни действия, тъй като затрудняват почиващите. След 15 септември още веднъж ", разяснява зам.-министърът.

Междувременно АПИ заяви, че през днешния ден придвижването по Автомагистрала " Хемус ", при км 408, в посока София се реализира в спешната лента заради ремонтни действия. Ограничено е придвижването в изпреварващата и дейната лента. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.

Николай Нанков сподели още, че се удължава с два месеца срокът на археологическите разкопки край Градище, Плевенско, с цел да може да се експонира културно-историческо завещание. Заместник-министърът означи, че " по всички нови планове има археология " и не би трябвало да се стига до спорове нито с природозащитници, нито с археолозите.

Тръгва строителството на новия път от Видин до Ружинци (Е-79)
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР