Пуска се движението в платното за София на път I-1 София

...
Пуска се движението в платното за София
на път I-1 София
Коментари Харесай

Пуска се движението в платното за София в ремонтирания участък от път I-1 Владая - Драгичево

Пуска се придвижването в платното за София на път I-1 София – Перник в ремонтирания около 3,4 км сектор от ж.п. гара Владая до кръстовището за Рударци и Кладница в с. Драгичево /км 282+485 до км 285+605/. От 21 октомври, до неделя /24 октомври/ в отсечката ще бъде стеснен трафикът в платното за Перник за слагане на ограничителни системи /мантинели/ в средната разграничителна линия и изкърпване на компрометирани сектори. Моторните транспортни средства ще преминават в двете посоки в ремонтираното платно за столицата. Необходимо е шофьорите да карат с нараснало внимание, да съблюдават прецизно поставената сигнализация и ограничаването на скоростта.

Дейностите за доставката и поставянето на мантинелите бяха предоставени след проведена нова тръжна процедура по Закон за обществените поръчки. Обявяването на нова процедура се наложи, тъй като предоставените действия са над разрешените по контракта за доставка и монтаж на ограничаващи системи по републиканските пътища в Югозападен район, включващ областите Благоевград, Перник, Кюстендил и София.

Ремонтът на 3,4 км права от първокласния път сред ж.п. гара Владая до кръстовището за Рударци и Кладница в с. Драгичево е част от поетапния ремонт на общо 4,38 км от първокласния път I-1 в отсечката сред ж.п. гара „ Владая “ и пътен възел „ Даскалово “ /от км 282+485 до км 286+865/. При обезпечаване на финансов ресурс се планува през идната година да бъде ремонтирано платното за Перник.

Ремонтът на път I-1 в правата сред ж. п. гара „ Владая “ и пътен възел „ Даскалово “ /от км 282+485 до км 286+865/ включва полагане на нова асфалтобетонова настилка, подсилена с геомрежа по цялата широчина на платното, както и възстановяване на отводняването и възстановяване на прилежащите водостоци. Пътят ще е с нови бетонови бордюри, ограничаващи системи /мантинели/ и пътни знаци.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР