Пушенето на закрити обществени места е забранено в цяла Италия,

...
Пушенето на закрити обществени места е забранено в цяла Италия,
Коментари Харесай

Забраниха пушенето на открито в Торино в радиус от 5 метра от други хора

Пушенето на закрити публични места е неразрешено в цяла Италия, прибавя Българска телеграфна агенция.

" Това е въпрос на почитание към тези, които не пушат, и е метод да насърчим културата на взаимното почитание ", съобщи кметът на Торино Стефано Ло Русо.

" Торино не е първият град, който поема такава самодейност, и мисля, че други обитаеми места ще създадат същото ", добави той.

Междувременно английските депутати също разискват през днешния ден проектите на държавното управление да вкара възбрана за тютюнопушенето, която цели да попречи на младежите да пропушат, съобщи Асошиейтед прес.

Законът, разгласен предходната година от премиера реакционер Риши Сунак, ще забрани продажбата на тютюневи произведения за всички, родени след 1 януари 2009 година. Той има поддръжката на опозиционната Лейбъристка партия и се чака да бъде утвърден. Според управляващите, в случай че законът бъде утвърден, това ще сътвори " първото потомство без пушачи " във Англия.

Според закона децата, които тази година стават на 15, както и по-малките от тях, няма да могат да купуват в бъдеще тютюн законно. Легалната възраст за пазаруване на цигари ще бъде увеличавана с по една година всяка година, тъй че да се стигне до миг, в който това ще бъде нелегално за цялото население.

В закона са включени и ограничения за понижаване на пушенето с електронни устройства, като да вземем за пример възбрана за продажба на евтини портативни вейп устройства или ограничение на усетите за тях, с цел да може децата да не се пристрастяват към никотина.

В момента във Англия е противозаконна продажбата на цигари и тютюневи произведения или вейп устройства на лица под 18 години, прибавя Българска телеграфна агенция.

Критици на законопроекта, измежду които лобистки организации за отбрана на правата на пушачите, споделят, че мярката ще ускори трафика на черния пазар. Някои членове на партията на Сунак също не са съгласни с проекта. Миналата седмица някогашният министър председател Борис Джонсън съобщи, че тази концепция е " цялостна нелепост ".

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР